maandag 5 juli 2010

Tales of Troubles

Je mag het gerust een guilty pleasure noemen, maar ik ben een zware fan van de "Tales of" games.
Deze games staan bekend om de interessante verhaallijnen en goed uitgewerkte personages. Dat en het gevechtsysteem natuurlijk! Waar je in 90% van alle rpg's vecht met menuutjes en netjes wacht tot het jou beurt is om aan te vallen, spelen de Tales games meer als een fighting game. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en dat bevalt me wel. Met een gemiddelde Tales game ben je met gemak een uurtje of honderd zoet mits je net zoals mij voor de volle 100% wilt gaan.

Helaas gaat het de laatste jaren niet zo goed met de serie. Na de voortreffelijke Tales of Vesperia (Xbox360) en Tales of Symphonia 2 (WII) is het akelig stil rond de serie. Hier in het westen in ieder geval, Japan heeft inmiddels: Tales of Innocence, Tales of Hearts, Tales of Graces, Tales of VS en binnenkort Narakiri Dungeon X. En wat krijgen wij hiervan? Helemaal niets natuurlijk! Recentelijk hebben ze ook Tales of Vesperia op de PS3 uitgebracht. Compleet met zo'n extra 20 uur aan gameplay en extra personages etc. Maar wederom alleen in Japan en de kans dat wij hem te zien krijgen is nihil. En helaas worden de kansen er ook niet groter op. Tales studios (de producent van de games) zit momenteel diep in de schulden en zelfs een overname door het moederbedrijf Bandai Namco kan niet garanderen dat het nog winstgevend is om nieuwe games in de Tales serie uit te brengen.

Weet je wat nu wel winstgevend zal zijn jongens? Om die #$%#@^&^! spellen hier ook eens uit te brengen! Als meer mensen je product kunnen kopen verdien je er toch ook meer aan? Zo moeilijk lijkt het me niet. Het hoeft niet eens klauwen met geld te kosten. Vertaal gewoon de tekst en gooi er ondertitels onder, scheelt ook nog eens flink in de kosten wat voice acting betreft. Als een klein groepje individuelen in staat is om het helemaal gratis te doen bij Tales of Innocence, dan moet het voor een professioneel bedrijf toch helemaal een makkie zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten