zaterdag 24 juli 2010

Consequences will never be the same!

Het is jullie vast niet ontgaan, dus laten we het er maar over hebben. Jessica Leonhardt Of zoals ze zich op het Internet noemt: Jessi Slaughter. Maar ik denk dat de meesten van jullie haar kennen als "Dat arme meisje dat helemaal kapot gemaakt werd op het Internet.

De hype begon een paar weken geleden toen Jessi met een aantal videoblogs begon. Ze viel op door haar grove taalgebruik en lompe verhalen. (Serieus! Ik kan meer dan de helft niet posten omdat ik dit blog een beetje SFW wil houden) Dus werd ze binnen no time bekend berucht op youtube. Het duurde dan ook niet lang voordat websites zoals 4chan zich er mee ging bemoeien en binnen no time zat ze jankend voor de camera terwijl haar vader de boze Internet pesters bedreigde dat dingen nooit meer hetzelfde zouden zijn en dat hij de cyberpolitie al gewaarschuwd had. Met als logisch vervolg dat de hele hype nog meer uitgroeide.

Inmiddels zijn Jessi en haar ouders al ware beroemdheden en lopen ze de ene naar de andere talkshow af. En nieuwsprogramma's zoals Fox News (De Hart van Nederland van Amerika) smullen ervan. Terwijl de mensen die alleen het nieuws volgen zich hoofdschuddend afvragen waarom dit allemaal kan op het Internet.

Kijk ik heb dus helemaal geen medelijden met dit trutje. Dit is gewoon een aandachtstunt die zeer goed uitpakt voor haar. Ze komt mooi op tv, is vollop in de belangstelling, haar moeder kan er mooi en boek over schrijven en haar vader is al met enkele Hollywood directors aan de praat om de filmrechten te verkopen. En wat doen wij? Wij hebben medelijden met het meisje dat deze aandacht in de eerste plaats WIL en in de tweede plaats zelf op zich afgeroepen heeft.

Het enigste goede dat hopelijk uit al deze ellende komt is dat ouders zich nu meer bewust zijn van wat hun kinderen op het Internet doen. En hopelijk houden deze vanaf nu een oogje in het zeil. 11 jarige meisjes horen nog geen toegang tot webcams etc te hebben. Wacht daar maar lekker mee tot je 16 bent.
Voor de rest van ons? Zowel wij als het internet zijn Jessi naar een maand al weer vergeten. En hopelijk gaat er dan een belletje bij haar rinkelen dat zegt: You dun goofed up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten