zaterdag 25 september 2010

Top 5 video game lachen

Lachen is gezond! En vooral in video games word er erg veel gelachen. Het leek mij dan ook eens leuk om mijn persoonlijke top 5 op te zoeken. 5 Personages met de beste lach dus. Yea, ik weet het, lachen is een beetje een raar onderwerp om een top 5 van samen te stellen, maar daarom leek het mij juist zo leuk. Let's go!


5: Bowser - Super Mario Bros

Bowser, moet ik dit eigenlijk nog verder uitleggen? Kijk nu eens naar die grijns op zijn gezicht. Hij weet wat je allemaal hebt moeten doorstaan om hem te bereiken. Hij weet dat als je hem weet te verslaan hij er in het volgende kasteel gewoon weer zal staan. En misschien nog wel het belangrijkste, hij weet dat de prinses niet in dit kasteel zit en je dus al die moeite voor niets gedaan hebt. En hij geniet er overduidelijk van, die grijns op zijn gezicht is het bewijs.


4: Chun-Li - Street Fighter

De Street Fighter serie kent tegenwoordig steeds meer vrouwelijke vechtersbazen, maar dat was vroeger niet het geval. In Street Fighter 2 was zij het enigste vrouwelijke personage in de game. Uiteraard speelden wij mannelijke mannen niet als een meisje, wij gooiden hadoukens met Ryu en Ken (Iets wat tegenwoordig nog steeds het geval is als je naar de online community van Super Street Fighter 4 kijkt) Maar zo heel nu en dan had je iemand die als Chun-Li speelde. En als je dan al de vernedering moest verdragen door een ronde te verliezen, maakte Chun-Li het nog net even erger door als een schoolmeisje te gaan lachen.


3: Joker - Batman Arkham Asylum

Ok, ik weet dat dit eigenlijk vals spelen is. Joker is een stripboek figuur. Maar hij stal ook de show in de Batman game, Arkham Asylum. Jokers lach is simpelweg fenomenaal! Het zend kippenvel langs je ruggengraat, boezemt angst in en weet tegelijkertijd toch nog grappig te zijn. Mark Hammil is simpelweg de beste Joker ooit. Zelfs Heath ledger kan hier niet aan tippen. Best grappig als je er over nadenkt. Je zou denken dat de gast die Luke Skywalker heeft gespeeld, de rollen voor het uitkiezen heeft. Maar Hammil is drukker bezig met voice acting. Eigenlijk maar goed ook want anders hadden we nooit kunnen genieten van zijn griezelig goede Joker lach.


2: Kefka Palazzo - Final Fantasy VI

Van de ene clown naar de andere. Kefka Palazzo is de beste Final Fantasy schurk ooit. In het begin van de game stelt hij nog weinig voor, maar al snel blijkt duidelijk wat een duivelse man hij wel niet is. Sadistisch, nihilistisch en gewetenloos. Kefka krijgt het zelfs voor elkaar de wereld te vernietigen, iets waar de meeste schurken slechts van kunnen dromen. Kefka's grootste gevaar was dat niemand hem aan zag komen. zowel de speler als de personages in het spel onderschatten hem, iets wat later een dodelijke vergissing blijkt te zijn. Maar dit staat in de schaduw van wat Kefka nu echt de beste Final Fantasy schurk maakt. Zijn lach!


1: Die ROT HOND - Duck Hunt

En we zijn bij nummer 1 beland en wat voor nummer 1. De kans is zeer groot dat ook jij vroeger nare dingen tegen deze rot hond hebt gezegd. Zijn eerste indruk is positief, jij gaat op die eenden jagen en hij haalt ze netjes voor je terug. Wat een teamwork! En dit gaat ook prima tot je je eerste eend mist. Opeens steekt die trouwe viervoeter zijn kop boven het gras uit en hij..... begint je keihard in je gezicht uit te lachen. Dat mormel dat jou zou moeten helpen zit je nu volledig in de zeik te nemen. En met deze simpele actie is de samenwerking tussen jullie volledig verwoest. Je bent niet langer bezig om eenden te vangen. Je bent wanhopig bezig je tegen die 8-bit hond te bewijzen. Die hond is niet langer je vriend, een simpele spelletje is opeens persoonlijk geworden en weet je wat het aller ergste is? Je bent niet eens in staat om die hond een gat in zijn kop te knallen met je zapper. Hij lacht je uit en je kan er helemaal NIETS aan doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten