woensdag 8 september 2010

Scott Pilgrin vs the Box Office

Quiz time! Zeggen de volgende dingen je iets?
Crash and the Boys, Clash at Demonhead, Double Dragon, Street Fighter, Warp zones, 1up.
Zo ja dan ben je waarschijnlijk met een Nintendo spelcomputer opgegroeid. En in dat geval heb je vast wel van Scott Pilgrim gehoord. Zo niet dan zal de volgende rant je weinig interesseren en zie ik je morgen wel weer.

Scott Pilgrim vs The World is een razend populaire stripreeks. De knullige Scott Pilgrim is verliefd of Ramona Flowers, maar ze kunnen alleen bij elkaar zijn als hij haar 7 ex vriendjes weet te verslaan. Dit gaat gepaard met een enorme lading referenties naar onder andere Nintendo games. Ik heb de strips inmiddels meerdere keren gelezen en toen ik te horen kreeg dat er een film in de maak was sprong ik een gat in de lucht. Uiteraard moeten wij Europeanen wachten tot 16 September maar hey! Het kan een stuk erger of niet? En helaas blijkt dat ook het geval te zijn...

De film deed het in Amerika niet zo denderend. Dit is echter niet de schuld van de film, die schijnt geweldig te zijn. Het probleem ligt bij de marketing afdeling die gewoon niet goed genoeg bezig is geweest. Dat en de film opende op dezelfde dag als The Expendables. En als de massa moet kiezen tussen een originele grappige maar vreemde film, of Stallone, Schwarzenegger en Willis in 1 film, is die keuze snel gemaakt. Dit heeft als gevolg dat de film nu pas op 6 JANUARI in de bioscoop draait hier. Tegen die tijd ligt in Amerika de DVD al lang in de budget bak. Belachelijk! En ook vanuit een commercieel oogpunt een dikke blunder. Je naait je doelgroep nu enorm. De doelgroep die opgegroeid is met computers en precies weet wat een torrent is. De film gaat het nu ook in Europa slecht doen met als gevolg dat grote studio's minder snel geneigd zijn om experimentele films zoals Scott Pilgrim vs The World te maken. Gelukkig is de game wel gelijktijdig uitgebracht en die is ook awesome!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten