donderdag 30 september 2010

Monster Hunter Mania

Voor veel spelers zal de eerste ontmoeting met Rathian waarschijnlijk tijdens de "Vang een Qurupeco" quest zijn. Qurupeco is in staat om de hulp van andere monsters in te schakelen en tijdens je gevecht met die overmaatse kip zal hij Rathian uitnodigen om mee te doen.

Mensen die wel eerder een Mosnter Hunter game gespeeld hebben weten dat dit niet goed is. Als je voor de eerste keer oog in oog met Rathian staat, ben je simpelweg niet sterk genoeg om haar te verslaan. Je enigste optie om met de koningin van de Wyverns af te rekenen is een dung bomb naar haar te smijten. Doe dit echter wel goed want een verkeerde worp maakt Rathian alleen maar kwader.

Later als je een fatsoenlijk armor setje en wapen hebt zal je het nogmaals tegen haar op moeten nemen. Pas dan kom je erachter dat ze eigenlijk nog wel mee valt. Uiteraard betekend dit niet super veel in Monster Hunter Tri, omdat ze nog steeds in staat is je leven zuur te maken met een grote hoeveelheid gif en vuur aanvallen. Maar vergeleken met haar mannelijke variant: Rathalos is het nog te doen.
Rathian kom je tijdens de game nog veel vaker tegen. De makers vonden het een leuk idee om haar zo nu en dan langs te laten komen tijdens andere quests. Ook zal je op een gegeven moment een van haar eieren terug moeten brengen. Iets dat Rathian nu niet bepaald kan waarderen.
Je kan je gevecht met haar een stuk simpeler maken door goed gebruik te maken van de verschillende voorwerpen. Flash bombs en traps zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Rathian mag dan niet het moeilijkste monster in de game zijn, ze is zonder twijfel wel een van de meest iconische monsters in de serie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten