dinsdag 7 september 2010

Piranha 3D

De 3d rage mag dan in volle gang zijn, maar Avatar is eigenlijk de enigste film die ik tot nu toe in 3D gezien heb. Dus toen ik vorige week weer eens zin had in een 3D film ging ik voor de enigste optie die ik had. Piranha 3D (Ok, die of Step up 3D. Yea right) en ik moet eerlijk zijn, slechte films waarin dieren of monsters massa's mensen afslachten zijn altijd een guilty pleasure van mij geweest.

Piranha 3D is een remake van een remake van de originele Piranah film. Ja laat dat maar even op je inwerken. Waarom deze film voor de derde keer uitgebracht moest worden is mij ook een raadsel. Het verhaal is mager, de personages zijn slecht uitgewerkt en vissen die mensen opvreten is al beter en eerder gedaan in Jaws. Maar blijkbaar heeft Piranah door de jaren zo'n cult status opgebouwd dat we inmiddels toch deeltje 3 hebben of moet ik dit deeltje 3D noemen?

Maar goed we kijken dit soort films natuurlijk voor het geweld en onnodige bloot en op deze fronten stelt Piranha 3D niet teleur. Echt niet, want de film bestaat eigenlijk slechts uit twee dingen. (Half)naakte mooie mensen die aan het feestvieren zijn en piranha's die mensen aan stukken scheuren. En als deze twee elementen elkaar tegen het einde van de film treffen levert het een van de meest spectaculaire en ranzigste finales ooit op. Ledematen vliegen alle kanten op en het bloed vloeit rijkelijk. De film bevat ook flink wat kansloze scenes. Zo word een dom foto modelletje op een gegeven moment helemaal opgevreten op haar siliconen na. Of de penis van de rijke porno director die nog even langs komt drijven voor een piranha er mee vandoor gaat. Niet mijn ding maar de halve zaal lag dubbel tijdens dit soort momenten.

Piranha 3D is pulp, pure pulp en gelukkig beseft de film dit zelf ook. Je moet geen goed verhaal of intelligente humor verwachten. Je gaat naar een film over prehistorische killer piranha's! Laat je verstand bij de deur achter en je gaat je best vermaken. Oh! En de film heeft Christopher Lloyd! En doc Brown is mijn held! Hij is tevens verantwoordelijk voor het geweldige einde van deze film. En hopelijk zit hij ook weer in deel twee, want ja in typische Hollywood stijl zijn ze al druk bezig met een vervolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten