zaterdag 11 september 2010

Good times in Bad Bentheim

Mijn eeuwige zoektocht naar goedkope drank bracht ons vandaag naar het Duitse Bad Bentheim. Misschien niet de beste keus aangezien drankwinkels ver te zoeken waren. Niet dat we echt goed gezocht hebben omdat onze aandacht al snel door iets anders getrokken was.
Een kasteel! En die moet je natuurlijk uitgebreid bekijken, dus na twee entreekaartjes gekocht te hebben en vierduizend treden later, stonden we op het hoogste punt van Bad Bentheim.
Het originele plan was vanaf een hoog punt kijken waar de grote winkels of drank zaken verstopt waren. Helaas blijkt Bad Bentheim een waar doolhof van huizen en gebouwen te zijn, dus dit plan viel al snel in duigen. Dus besloten we dat het de hoogste tijd was om de troonzaal maar eens te bekijken en indien mogelijk op de troon zelf te zitten.

Maar blijkbaar zagen de eigenaren ons al aankomen en werden alle interessante plekken geblokkeerd met onze enige zwakte, glazen deuren. Dus ook dit plan viel in het water. Gelukkig was er verder nog genoeg interessants te zien en het beklimmen van alle steile trappen was een prima fitness training. We hebben dan geen drank kunnen vinden maar met een middagje cultuur is ook niets mis. En dan nog, met een auto vol drank opgepakt worden in Duitsland is ook geen pretje, die gevangenissen zien er daar een stuk minder vriendelijk uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten