vrijdag 10 september 2010

Monster Hunter Mania

Sommige Monster Hunter spelers zullen bij het zien van Barroth hiernaast gillend wegrennen. Sterker nog, ik denk dat de meeste spelers dit zullen doen. Barroth is dodelijk. één foute beweging of actie en het is over. En in Monster Hunter is een foute beweging snel gemaakt. Als je armor niet goed genoeg is geüpgraded, is Barroth in staat om je in één klap uit te schakelen met zijn charge aanval en laat hij deze nu net erg graag gebruiken.

Barroth maakt het de speler ook duidelijk dat je je wapens moet upgraden. Iedere speler zal op dit punt in staat zijn om een setje armor en een wapen bij elkaar te sprokkelen. Dit is echter niet genoeg omdat de meeste wapens simpelweg te zwak zijn om de monsters schade toe te brengen. De scherpheid van je wapen neemt namelijk met elke aanval een beetje af. Op een gegeven moment zit je met een bot wapen waarmee je nog geen deuk in een pakje boter slaat. Om dit te voorkomen zal je dus zo nu en dan met een wetstone je wapen moeten slijpen. Dat klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook maar het is niet iets wat je wilt doen als Barroth met volle snelheid op je af komt stormen. Daarom is het uiterst belangrijk dat je je wapens opwaardeert. Hoe beter je wapen hoe meer schade je toebrengt enn misschien nog wel belangrijker, hoe langer je er mee kan vechten voordat je een wetstone moet gebruiken.

Maar zelfs met een goed wapen een prima armor setje en een zak vol wetstones zal Barroth nog voor problemen zorgen. Als hij je niet in één klap uitschakelt gooit hij wel met modder waardoor je mobiliteit flink afneemt en je niet in staat bent om aan te vallen. En als je dan eindelijk een paar keer aangevallen hebt zal je je terug moeten trekken om je wapen te slijpen. Nee, Barroth maakt het je als speler absoluut niet gemakkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten