maandag 2 augustus 2010

Predators

Het is de laatste jaren een behoorlijke hype geworden om oude franchisen weer nieuw leven in te wekken door er grote Hollywood films van te maken. Helaas gaat dit 90% van de tijd helemaal fout. Zoals ik al in mijn A-Team review aangaf vergeten regisseurs vaak wat nou de charme van de serie die ze nieuw leven in willen blazen was. Met bagger producten zoals Charlie's Angels en Dukes of Hazzard. Waarom begin ik hier over? Omdat ik bang was dat Predators hetzelfde lot stond te wachten.

De Predator serie heeft het niet gemakkelijk gehad de laatste jaren. Daar heeft die afgrijselijke "Alien Vs Predator" serie wel voor gezorgd. (Serieus voor een serie die ALIEN vs PREDATOR heet zat er behoorlijk weinig actie tussen deze twee in die films) Ik was dus ook niet echt enthousiast toen ik de bioscoop binnenliep.

Gelukkig bleek mijn angst al snel ongegrond te zijn. Blijkbaar hebben de makers besloten gewoon Predator nog een keer te maken alleen in plaats van één Predator hebben ze er nu drie ingestopt.Voor de rest is de film redelijk hetzelfde gebleven. Een groepje badasses zitten vast in de jungle en worden opgejaagd door de predators. Mensen die veel films gezien hebben weten al snel wat er gaat gebeuren. Binnen de eerste 5 minuten is de vaste cast voorgesteld en na tien minuten weet je al wie er dood gaat, wie de boel gaat verraden en wie de credits halen. Maar daar is niets mis mee, dit vergeet je namelijk al snel zodra de Yakuza gast een predator met een katana te lijf gaat! Zo volledig idioot en over de top, maar tegelijkertijd is het verschrikkelijk awesome! Net zoals de eerst Predator film was dus.

Adrien Brody mag dan wel een rare keuze zijn om de schoenen van Arnold te vullen en zowel fysiek als mentaal lukt het hem ook niet. Gelukkig wist hij dit zelf ook en in plaats van een Swarchenegger rip-off neer te zetten, heeft hij er zijn eigen rol van gemaakt. En ik moet eerlijk toegeven, hij was redelijk badass tegen het einde. Het enigste wat de film een beetje naar beneden trok waren Alice Braga is haar rol als stoere chick (die bij het minste geringste een geweer tegen haar hoofd zet) en de onderliggende boodschap dat de hoofdrolspelers zelf ook redelijke monsters zijn. Serieus het voelt alsof de regisseur naast je zit en je om de 5 minuten even op je schouder tikt en vraagt of je het al door hebt. Die Spetsnaz gast had ook wel wat stoerder mogen zijn. (ze hadden die kerel die in Deadliest Warrior zat moeten vragen) Maar dit alles doet eigenlijk weinig af aan het eindproduct. Predators is eindelijk weer eens zo'n film die precies doet wat hij hoort te doen. Fans van het origineel dat geven wat ze willen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten