dinsdag 24 augustus 2010

Monster Hunter Mania

Oh God......... OH GOD!
Kijk elke monster hunter game heeft DAT monster. Je weet wel, een ontzettend moeilijke vijand die je zelfs na honderd keer nog problemen geeft. En voor mij is Barioth DAT monster. Ik weet niet wat het is, zijn ontzettende snelheid? Het feit dat hij in staat is om je vanaf de andere kant van de map te bespringen? Zijn staart!? Het lijkt er op dat elke beweging die Barioth maakt er specifiek op gericht is je zo snel mogelijk af te maken. En helaas lukt hem dit ook nog regelmatig. Maar Mulder! Vraag je dan. Waarom neem je dan de moeite om met dit kreng te vechten? Versla hem 1 keer en negeer hem de rest van de game! Helaas was Barioth de eigenaar van het armor setje en het wapen dat ik bij elkaar wilde sprokkelen. Dit hield dus in dat ik Barioth talloze keren heb moeten bevechten. En nog steeds heb ik moeite met hem. Gelukkig ben ik niet de enigste.

Er zijn een paar dingen die je kan doen om Barioth iets simpeler te maken. Ten eerste moet je zonder twijfel zijn vleugels zien te breken. In Monster Hunter ben je in staat om bepaalde delen van de monsters te breken. Als Barioth's vleugels gebroken zijn beweegt hij minder snel over het ijs, zal meer tijd nodig hebben om van zijn aanvallen te herstellen en mocht je geluk hebben, zo nu en dan onderuit glijden. Je moet ook zonder twijfel zijn staart er af hakken, dit geld voor bijna alle monsters waarbij je deze optie hebt. Zonder staart is Barioth niet langer in staat om je snel onderuit te maaien als hij zich omdraait.

Daarnaast is het vaak ook een goed idee om een pitfall trap te gebruiken. Vooral tijdens het begin van het gevecht geven traps je de mogelijkheid om een paar goede klappen uit te delen.

Maar zelfs met dit alles heb je nog steeds met een van de snelste monsters in de game te maken, die graag in kleine ruimtes vecht, in staat is om nare status elements uit te delen en in een gebied leeft waar je stamina voortdurend aan het afnemen is dankzij de kou.... Yea SCREW Barioth!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten