vrijdag 27 augustus 2010

De meesten van jullie zullen het al lang vergeten zijn

Het is 1993 en tekenfilms met dieren in de hoofdrol zijn ontzettend populair. Een van de series die mij altijd bij is gebleven is Swat Kats: The Radical Squadron. Waar de meeste tekenfilms zoals Ducktales bij vergelijking nogal tam waren, speelde Swat Kats juist in op de EXTREME! Hype. Ik bedoel de subtitel is "The RADICAL Squadron" en het is geen cats maar KATS met een K net zoals Mortal Kombat, because poor literacy is kewl!
Wat maakte Swat Kats nu zo awesome?


DIT! De intro alleen al maakte de serie de moeite waard, lekker upbeat, flink wat actie en de muziek is gewoon geweldig! De serie voelde ook meer volwassen aan, sommige afleveringen waren zelfs behoorlijk gewelddadig voor de tijd. En helaas kostte dit de serie ook de kop. Ook al was het een tijdje de beste langlopende animatieserie, in 1995 besloot Ted Turner dat het mooi was geweest. "We hebben meer tekenfilms dan wie dan ook! The Flintstones, The Jetsons, De Smurfen, Scooby-Doo. En we hoeven ons geen zorgen te maken dat deze kinderen aan kunnen zetten tot moord." Dus Swat Kats werd van de buis gehaald en ik had nog een reden om The Flintstones te haten. Ach ja ce la vi!

Swat Kats is helaas nog niet op dvd uitgebracht en afleveringen online vinden is ook moeilijk. Zonde want dit is een van de weinige series met dieren in de hoofdrol die de furries nog niet helemaal verpest hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten