dinsdag 31 augustus 2010

Verbod op gewelddadige games

Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen het verbod op extreem gewelddadige games. Het is daarom onwaarschijnlijk dat een dergelijk verbod er komt (bron: www.nu.nl)

Wow! Nooit gedacht dat de Tweede Kamer nog eens een intelligente beslissing zou maken. Minister Hirsch Balli Begon vorige week weer te mekkeren dat we het verkopen van gewelddadige games moeten verbieden. De reden hiervoor? Veel winkels verkopen deze games gewoon aan jongeren. Iets wat uiteraard niet zou moeten. Ik heb er helemaal geen problemen mee dat men bepaalde games niet aan minderjarigen mag verkopen, je laat je minderjarige zoontje toch ook geen penthouse of porno dvd kopen? Helaas gebeurt dit toch nog redelijk vaak, maar het probleem ligt niet alleen bij de winkels. Ouders dragen ook verantwoording voor de games die hun kinderen spelen. Meer dan de winkels zelfs! Dit is echter iets dat niet doordringt bij de meeste politici. Deze discussie speelde een tijdje geleden ook al in Amerika. Een volidioot genaamd Jack Thompson begon daar zijn eigen heilige strijd tegen gewelddadige games. Inmiddels is de hele wereld er al lang achter dat Thompson volslagen idioot is en hij heeft zich dan ook terug getrokken. Meneer Balli kennende kreeg hij dit echter pas een paar weken geleden te horen en omdat het in de politiek cool in om Amerika na te praten besloot hij zich ook op dit onderwerp te stortten.

Dit is uiteraard volledig kansloos en gelukkig beseft het grootste gedeelte van de Tweede Kamer dit ook. Zodra de overheid voor ons gaat bepalen wat wel en niet kan is het einde al snel zoek. Op dit moment hebben we een hele duidelijke leeftijdscategorie op spellen en films zitten. Dat is alles wat de overheid hoeft te doen. Mocht je als ouder toch besluiten dat je kind een game best aan kan dan ligt die verantwoordelijkheid bij jezelf. Precies zoals het in Nederland zou moeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten