vrijdag 20 augustus 2010

The Expendables

Waarom heeft het zo lang geduurd voor iemand op het idee kwam om enkele van de beste actie helden uit de jaren 80 in één film te stoppen? Anyways Sylvester Stallone en Dave Callaham besloten dat het hoog tijd was.
Laten we er geen doekjes om winden, de enigste reden waarom jij en ik geïnteresseerd zijn in deze film is omdat we Schwarzenegger, Willis en Stallone in dezelfde scene willen zien. En al duurt het maar 5 minuten, het is helemaal de moeite waard. Verder moet je echt je verstand op nul zetten, want anders ga je een zware 103 minuten tegemoet. The Expendables is gewoon een domme actiefilm. En daar is helemaal niets mis mee. Je moet gewoon geen goed verhaal of uitgewerkte personages verwachten, we zijn hier om ass te kicken. Inception draait ook nog steeds, mocht je plot willen.

Stallone en Callaham hebben gewoon Rambo 4 weer opnieuw gemaakt. Ditmaal met 5 Rambo's in de hoofdrol. Stallone is een harde huurling die op een dag een dappere nobele vrouw ontmoet, die later ontvoerd word door een dictator. Dus besluit hij het beest in zichzelf los te laten om haar te redden. (klinkt bekend om niet?) Gelukkig hoeft hij dit niet alleen te doen. Hij heeft een behoorlijk team van asskickers verzameld. Jason Statham, Jet Li, Randy Couture en Terry Crews. Daarnaast heeft hij ook nog eens Mickey Rourke als beste vriend. Dus waarom iemand in de eerste plaats problemen zoekt met Stallone is mij een raadsel. Misschien komt het wel omdat Eric Roberts (die weer eens de schurk speelt, verassing?) zowel Stone Cold Steve Austin en Dolph Lundgren als hulpjes heeft. Oh en Angel uit Dexter die de rol van dictator op zich neemt.

Wat volgt is een flinke portie geweld die echter moeilijk te volgen is. Het is gelukkig niet zo erg als in Centurion of Quantum of Solace, maar het blijft storend als de regisseur weer eens de ADHD hamsters als camera crew inzet. Vooral omdat er behoorlijk wat bloed en vuistgevechten in de film zitten. Je mist de helft van de actie en sommige scenes moet je eigenlijk 3 keer zien om precies te weten wat er allemaal gebeurd. Waarom neem je de moeite om een schurk letterlijk in tweeën te knallen als het geheel een halve seconde duurt. Rambo 4 deed het stukken beter op dit gebied.
Om de boel af te sluiten wil ik nog kort even kijken of de cast zijn status als Badass verdient heeft:

Sylvester Stallone
Stallone bewijst maar weer eens dat leeftijd geen rol speelt. Sly doet niet onder voor zijn jongere medespelers. Flink wat vuistgevechten en het feit dat hij monsters zoals Lundgren in bedwang kan houden zorgen ervoor dat zijn status als badass bevestigd is.
STATUS CONFIRMED!

Jason Statham
STATUS CONFIRMED!


Terry Crews
Crews is groot en indrukwekkend. Met een groot geweer is hij nog indrukwekkender. Als hij op een gegeven moment als lopende tank een hele gang vol badguys opruimt, vervolgens 2 wachttorens opblaast en Stallone een handje moet helpen.... Dan heb je je status verdient.
STATUS CONFIRMED!


Jet Li
Wow Li..... Wat hebben ze je aangedaan man? Waarom stop je een martial arts legende in een film en laat je hem vervolgens AL ZIJN GEVECHTEN VERLIEZEN! Ik had toch echt verwacht dat je tijdens je rematch met Lundgren WEL zijn ass zou kicken.
STATUS NOT CONFIRMED!


Randy Couture
Zat Randy in deze film? Ik heb hem tegen het einde even gezien geloof ik maar verder was zijn rol erg vergetelijk.
STATUS NOT CONFIRMED!

3 van de 5 is redelijk goed, Randy Couture had vervangen moeten worden door Jean-Claude Van Damme en Jet Li had gewoon beter moeten zijn, maar gelukkig zorgen vooral Stallone en Statham voor de nodige testosteron. Dus ja, verwacht geen verhaal of goed uitgewerkte personages. Zet je verstand op nul en The Expendables is zeker vermakelijk. Al denk ik wel dat er veel VEEL meer in deze film had kunnen zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten