donderdag 19 augustus 2010

Ziggo more like Sicko right?

I loves me some Internet, vandaar dat ik bij Ziggo zit, want snelheid is een bepalende factor voor mij. Momenteel heb ik het "All in 1 extra" pakket, wat inhoud dat ik technisch gezien het snelste internet zou moeten hebben. Speedtest.net was het daar niet mee eens echter. Slechts 20 Mbps op een goede dag. Hier betaal ik dus niet voor en na meerdere malen met Ziggo gebeld te hebben kreeg ik te horen dat alles aan hun kant goed was en dat het wel aan mijn apparatuur zou liggen. Ook kreeg ik het standaard praatje dat ze nooit de optimale snelheid konden beloven.

Dus besloot ik alles maar te vervangen. Een nieuwe gigabit router alle kabels met cat6 versies. En wederom kwam speedtest.net niet veel verder dan 20 Mbps.... Op dit soort momenten ben ik altijd blij dat ik vrienden heb die veel technischer aangelegd zijn dan mij en we kwamen er al snel achter dat ik met een modem uit het jaar nul opgescheept zat. Blijkbaar habben ze me de verkeerde modem gegeven toen ik het all in 1 pakket kreeg. (Is nog aangesloten door een monteur ook, moet je nagaan)
Er zat dus niets anders op dan weer met Ziggo te bellen. Gelukkig had ik iemand aan de lijn die wel mee wou werken en er zou een nieuwe modem opgestuurd worden. En na nog een telefoontje kreeg ik 4 maanden abonnementskosten volledig vergoed terug.

Vandaag was het dus eindelijk zo ver. Na mijn nieuwe modem aangesloten te hebben knalt de snelheid door de kabels heen hier. Nu zit ik dik in de 70 Mbps! And that's pretty sweet.

2 opmerkingen: