maandag 28 juni 2010

Brizamila

Ik hou van Mega Man games. Ik hou ook van Phoenix Wright games. Sterker nog, ik vreet zo'n beetje alles wat Capcom mijn kant toeschuift. Alleen is het de laatste tijd nogal moeilijk om aan Capcom games te komen. Brizamila, de Capcom uitgever in de Benelux heeft namelijk voor de tweede keer op een rij besloten een game niet in Nederland uit te brengen. Eerst werd "Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth" hier niet uitgebracht. En nu is het met "Mega Man Zero Collection" wederom raak. De reden? R4 kaartjes.

R4 kaartjes zijn kaartjes voor je DS waardoor je spellen van het internet kan spelen, zogenaamde Flashcards. Brizamila beschouwt deze als zo'n enorm gevaar dat ze besloten hebben geen spellen in Nederland meer uit te geven. De reden hierachter is dat ze van mening zijn dat de kosten van het uitbrengen er niet uitgehaald kunnen worden. Deze ideologie faalt echter enorm.

Door het niet uitbrengen van de games straf je de Flashcard gebruikers niet. Deze spelen de Amerikaanse versie al maanden voor de games überhaupt hier uitgebracht worden. De mensen die hier de dupe van zijn, zijn de "eerlijke" kopers die nu 2 keuzes hebben. Het spel importeren of een flashcard kopen. En in beide gevallen loopt Brazimila hier alle winst mis. Een briljante zet of niet dan? In plaats van je werk te doen en gewoon die games uit te brengen en ondanks de flashcard groep toch nog geld te verdienen. Genoeg om het uitgeven te verantwoorden. Verdienen jullie nu helemaal niets aan Nederland.

Applaus Brazimila! Jullie zijn een voorbeeld voor de industrie! Maar als ik dankzij jullie capriolen "Okamiden" en "Ghost Trick" misloop gaan er koppen rollen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten