woensdag 23 juni 2010

Hot Tub Time Machine

Er zijn van die films die je diep aan het denken zetten. Je vraagt je af wat je zojuist gezien hebt, wat voor een invloed het op je gehad heeft en of er ooit nog eens een film zal komen die dit kan evenaren. Films zoals Memento, Donnie Darko, The Shawshank Redemption. Deze films bevatten diepe verhaallijnen, interessante personages en alles klopt gewoon. En dan heb je films zoals Hot Tub Time Machine. Die geen van dit alles heeft. En TOCH dezelfde indruk op je achter laat.

Ik weet niet wat het is. Het compleet idiote verhaal, de onzinnige dialogen of de keiharde humor. Maar iets in deze film heeft ervoor gezorgd dat ie een flinke indruk heeft achter gelaten. En nee, een kale gast met een kater die een eekhoorn onder kotst zal dat wel niet zijn geweest. Ik denk dat het voornamelijk komt door de ijzersterke cast in deze film. Deze gasten hadden precies door dat je het verhaal niet serieus moet nemen. In plaats van je hersens te breken over de logica die er achter zit moet je gewoon je verstand op nul zetten en het geheel over je heen laten komen.

En toch ondanks het absurde verhaal, spreekt de film toch een hele boel kijkers aan door de hoofdrolspelers in een positie te zetten die velen van ons niet onbekend is. Ik bedoel wie kent het niet? Wie hier heeft nog nooit nostalgisch teruggedacht aan de goede oude tijd! Toen we nog jong(er) en onbezonnen(er) waren dan nu. Iedereen heeft wel die ene onvergetelijke vakantie of die ene keuze waar we uiteindelijk toch spijt van hebben gekregen. En de kans om terug te gaan en het allemaal anders aan te pakken spreekt gewoon iedereen aan. Gelukkig beseft de film op het einde wel dat we hier niet te lang bij stil moeten staan en maakt ie de kijkers ook nog 1 keer duidelijk dat we hier met een comedy te maken hebben. En eigenlijk past dat perfect bij de boodschap. Maak lol en denk met plezier terug aan de goede oude tijd. En mocht je ooit een magische tijdreizende hot tub tegenkomen gebruik dan je kennis van de toekomst om jezelf de rijkste man ter wereld te maken.

Ok, Hot Tub Time Machine behoort misschien niet thuis tussen grote namen zoals Memento, Donnie Darko en The Shawshank Redemption. Maar het is wel zo'n film die ik over een jaartje graag nog een keer ga bekijken en nog een keer en nog een keer.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten