vrijdag 1 juli 2011

Transformers: Dark of the Moon

Wat is mijn probleem? Nee serieus! Waarom ga ik voor de derde keer op een rij naar de bioscoop om Michael Bay mijn jeugdsentiment systematisch te zien verkrachten? Ugh.. Transformers 3.
 
Michael Bay kan geen films maken. Bay is een talentloze, kinderachtige arrogante zak en zijn reacties op de kritiek die Transformers 2 kreeg bewijst dat. Bay schuift de schuld van dit debacle af op de scriptschrijvers (Hollywood schrijvers waren aan het staken tijdens Transformers 2) en reageert agressief en haatvol tegenover critici en fans die met gegronde klachten kwamen. Maar goed, dat is allemaal in het verleden. Hollywood is weer op regel en Transformers Dark of the Moon ging de beste Transformers film tot nu toe worden. Niet dat dat veel zegt aangezien Dark of the Moon nog steeds een luidruchtige, domme en veel te lange film is. Laat ik maar bij het begin beginnen.

Wat als eerste opvalt is dat Megan Fox uit de film gehaald is. En haar vervanger is een lingerie modelletje die nog nooit eerder in een film geacteerd heeft en dat is te zien. Niet dat Bay dat een probleem vond aangezien haar enigste rol in de film rondlopen in sexy kleding is. Niet dat de overige cast het veel beter doet hoor. Shia LaBeouf is nog steeds even irritant en overbodig als in de vorige films, wederom zit de film weer vol met stereotypes (Serieus een Japanse gast die DEEP WANG heet) en onnodige domme personages die helemaal NIETS aan het verhaal bijdragen. En wat nog wel het ergste is, is het feit dat deze domme personages de hoofdrol hebben. De transformers lopen maar een beetje door de film heen alsof het secundaire personages zijn.

Nee dit is een typische Bay film en de hoofdrol is dus voor het leger weggelegd. Meer dan de helft van de film bestaat uit actiescènes waarin het leger.... leger dingen doet. Iedereen weet dat Michael Bay een enorme erectie krijgt van het Amerikaanse leger dus hebben deze overbodige personages de centrale rol terwijl de Transformers er maar een beetje achteraan lopen. Over de Transformers gesproken.
Kan iemand mij vertellen welke Transformers er allemaal in de film zaten? Ik zou het bij God niet weten. Ja je hebt types zoals Optimus Prime, BumbleBee en Megatron maar op de grote namen na zou ik echt niet weten wie wie was. Het helpt ook niet echt als zo'n beetje elke Decepticon geen karakter, naam of identiteit heeft. Ze zijn gewoon kannonvoer.

Dark of the Moon duurt veel te lang. Een dikke 2.5 uur! Meer dan de helft had weggeknipt kunnen worden als we de overbodige leger en "humor" weggelaten hadden. Ik zeg "humor" omdat het gewoon echt niet grappig is. Michael Bay's gevoel voor humor is Robots racistische karaktertrekjes geven. Grappen over piemels maken en elk personage op het vrouwelijk schoon in de film laten geilen. Het is niet grappig het is geforceerd en kinderachtig. De rest van de film wordt dus opgevuld met actiescènes waarin het leger bijvoorbeeld in vliegpakken door de lucht zweeft of Shia die bitched over het feit dat zijn leven een mislukking is. (ook al heeft hij een enorm knappe vriendin die alles voor hem betaald en hij in een enorm appartement woont)

Uiteraard ziet de film er goed uit, maar de Transformers zien er nog steeds te ingewikkeld en rommelig uit. Met het wazige 3D beeld zie je tijdens de drukke actiescènes helemaal niets meer. Het is enorm moeilijk om de verschillende robots van elkaar te onderscheiden als er gevochten wordt. Het is net alsof je een lading oud schroot in een blender gooit. Ook zit de film vol met domme foutjes. Een mooie groene boom die in brand staat terwijl de blaadjes nog mooi aan de boom zitten. Een stenen muur die in de brand staat etc. Rommelig.

Transformers Dark of the Moon is net als de vorige 2 delen een grote mislukking. Helaas zal de film ook deze keer weer genoeg geld in het laatje brengen om NOG een vervolg te kunnen verantwoorden. Maar ik hoop echt dat Michael Bay deze keer met zijn poten van de serie afblijft. Deze ontalentvolle zak stront verdient het niet om met ons jeugdsentiment te mogen rotzooien. Wat gaat hij hierna doen? De Ninja Turtles verpesten?

OH WHAT THE FUCK!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten