donderdag 30 juni 2011

Another Gran Torino moment

Seth MacFarlane!
Voor de mensen onder ons die niet weten wie Seth MacFarlane is, hij is de bedenker van Family Guy.
Mijn relatie met Family Guy is best opmerkelijk. Toen de serie voor het eerst werd uitgezonden had ik er een enorme hekel aan. Een slechte Simpsons rip-off. Maar gek genoeg werd Family Guy steeds beter terwijl het niveau van The Simpsons enorm daalde. Uiteindelijk beschouwde ik Family Guy als de betere comedy.

Maar dat was helaas ook van korte duur want waar de oude Family Guy afleveringen nog originele grappen hadden en een daadwerkelijk verhaal vertelde, zijn de nieuwe afleveringen niets meer dan pop-culture references. Seth MacFarlane herhaalt constant dezelfde domme "grappen" De personages hebben geen karakter meer maar zijn letterlijk stereotypen geworden die nog maar 1 ding kunnen doen. Peter is een autistische idioot, Lois is een zeikwijf, Cris is dik, Brian is een liberal douce etc etc. Het niveau van de serie is zo enorm gedaald over de jaren dat alleen de naam van de serie al irritatie bij me opwekt. Maar blijkbaar is Family Guy nog steeds zo populair dat Seth MacFarlane de serie 3 KEER gemaakt heeft. Geloof je me niet?
Ik denk dat The Cleveland Show nog wel het schandaligste is. Waar American Dad zo nu en dan een grappige aflevering weet uit te pompen. Is The Cleveland Show letterlijk Black Family Guy.
MacFarlane is inmiddels ook druk bezig met zijn eigen Youtube kanaal. Dit is ideaal voor hem omdat hij nu niet eens een verhaaltje of personages hoeft te verzinnen. Hij kan gewoon korte pop-culute references maken van 1 a 2 minuten en deze online dumpen en voilá! Bakken met geld.

Het probleem met series zoals Family Guy is dat ze niet goed verouderen. Al deze pop-culture references werken over 10/20 jaar niet meer. Wat nu topical en modern is, werkt dan niet meer en de serie verliest zijn humor. Daarom zijn de oude Simpsons afleveringen nog steeds grappig. De humor zit in de personages en de situaties. Niet in wat momenteel populair op bijvoorbeeld Youtube is. En dit is iets wat MacFarlane vergeten is. Niet dat dat hem iets uitmaakt. Hij harkt het geld wel binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten