dinsdag 19 juli 2011

Mega Man Legends 3

Het had zo mooi kunnen zijn. Een van mijn favoriete Playstation series zou een vervolg krijgen op de 3DS. En niet zo maar een vervolg. Een game ontworpen met hulp van de fans. Dus echt een game voor de fans en door de fans. Het afgelopen jaar heeft Capcom een nauwe samenwerking met de fanbase gehad. Er zijn geweldige idee├źn en ontwerpen bedacht en Mega Man Legends 3 had de potentie echt iets speciaals te worden.

Tot Capcom vandaag besloot de stekker uit de game te trekken. Blijkbaar was er niet genoeg interesse in de game. Bullshit uiteraard. Momenteel is er een enorme backlash van de fanbase en Capcom krijgt links en rechts bedreigingen en boze briefen naar zich toe gesmeten. Dit is echter nog maar het begin en veel gamers hebben ook al besloten Capcom games compleet te boycotten.

Dit is echter niet de eerste achterlijke beslissing die Capcom maakt. Laten we even het rijtje aflopen.
-De Darkstalkers franchise links laten liggen.
-De Breath of Fire franchise stop zetten.
-Clover studio's (De makers van hoog aangeprezen spellen zoals Okami en God Hand) sluiten.
-Zich meer richten op DLC en hetzelfde spel keer op keer uitbrengen (Street Fighter)
-De Monster Hunter serie die ENORM populair is, nooit de aandacht geven die het verdient in het westen

De lijst gaat nog wel even door maar ik persoonlijk ben klaar met dit stelletje randdebielen. Nu nog even een boos bericht op het Capcom forum achter laten en ik ben er klaar mee. Ik ga nu wel vooruit kijken naar games zoals Mass Effect 3, Tales of Graces en de nieuwe Zelda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten