maandag 25 juli 2011

Attack the Block

Aliens zijn weer helemaal in, bijna elke maand draait er namelijk wel een film met buitenaardse wezens in de bioscoop en deze maand is Attack the Block aan de beurt.

Ik moet toegeven dat Attack the Block een originele setting en cast heeft. Geen grote stad of doorsnee gezin, het gaat hier over een achterstallige buurt in Londen waar een groepje tuig het op moet nemen tegen aliens. Helaas zorgt dit er wel voor dat je niet echt medelijden met de jongeren hebt. De film wil eigenlijk dat je gaandeweg met de jongens mee begint te leven en uiteindelijk als een soort antihelden gaat beschouwen. Dit was bij mij eigenlijk niet het geval. De jongeren zijn een voor een nare etterbakken die ik met plezier opgevreten zie worden door de aliens. Of big alien gorilla wolf-motherfuckers, zoals de jongens ze noemen. Over de aliens gesproken.
Attack the Block heeft geen doorsnee aliens. De monsters zijn pikzwart met gloeiende blauwe tanden en zien er gewoon erg cool en origineel uit. Ik weet niet of iemand hier ooit de game Another World gespeeld heeft, maar op het begin van het spel wordt je aangevallen door een zwart monster en dat ding lijkt sprekend op de monsters in de film. Erg creatief en een slimme manier om het lage budget van de film te verbergen.

De film heeft wel iets weg van de cult klassieker, Shaun of the Dead. En daar maakt de marketing afdeling ook dankbaar gebruik van door met grote letters "FROM THE PRODUCERS OF SHAUN OF THE DEAD" op de posters te zetten. Waar dit echter op neer komt is dat deze mensen gewoon het geld op tafel gelegd hebben. Want van de typische Shaun of the Dead humor is hier weinig te bespeuren.

Attack the Block is geen slechte film, maar er had veel meer in gezeten. Als het script en de personages slimmer geschreven waren en de grappen iets sterker zouden zijn had dit de Shaun of the Dead onder de alien films kunnen worden. Helaas schiet de film dus iets te kort. Maar gelukkig maken de originele setting en coole aliens wel veel goed. De film is dus best vermakelijk, zolang je er niet te veel van verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten