woensdag 6 juli 2011

Meer Transformers 3

Nee, ik ben nog steeds niet klaar met zeiken over Transformers 3.
De meningen over dit debacle zijn erg verdeelt. Je vind de film zoals mij bagger, of je hebt je kostelijk vermaakt. Ik denk zelfs dat die tweede groep in de meerderheid is aangezien de film weer bakken met geld opgebracht heeft. Veel mensen die in de tweede groep horen zeggen dat je de boel niet te serieus moet nemen en gewoon 2.5 uur naar robots die op elkaar aan het inbeuken zijn moet kijken.

Op zich is dat een prima redenering. Niet elke film hoeft een goed verhaal te hebben. Het probleem met Transformers 3 is echter dat een dikke 60% van de film bestaat uit het leger dat leger dingen doet, 30% uit Shia Labeouf die een hatelijke eikel is en tegen iedereen schreeuwend zit te klagen dat zijn leven zo kut is. En tenslotte 10% grote robots die op elkaar inbeuken. Belachelijk gewoon. Tegen het einde van de film, als de Autobots hun best doen een "Big damn heroes" moment te hebben was ik het helemaal zat. De mensen zitten in de problemen, alle hoop lijkt verloren en dan BAM! Autobots motherfucker! Maar zien we ze dan vechten? Nee. We schakelen weer terug naar de mensen en krijgen eerst weer meer scenes met het leger. Dan zien we opeens dat 2 Autobots gevangen genomen zijn en wordt er eentje neergeknald. Hoe zijn ze gevangen genomen? Waarom sla je zoiets over Michael Bay? Was de meerwaarde van nog eens 10 minuten leger schermtijd belangrijker dan een robot gevecht in een film die over robot gevechten moet gaan?

Alles wat mis was met deze film is direct verbonden aan het talent, of juist gebrek daaraan van Michael Bay.  Deze gast doet voor nostalgie wat Hitler voor Joden deed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten