donderdag 9 juni 2011

E3: Nintendo

Als laatste van de drie grootheden was Nintendo aan de beurt. Nintendo gaf vorig jaar de beste pers conference, maar hoe zat dat dit jaar?

Nintendo begon met een orkest dat wat Zelda deuntjes speelde, niet super boeiend om eerlijk te zijn. Elke console krijgt dit jaar een Zelda game. Link's Awakening op de Virtual Console. Ocarina of Time op de 3DS, en Iedereen kan later dit jaar gratis 4 Swords Adventures downloaden. Uiteraard komt later dit jaar Zelda Skyward Sword uit, dus Zelda fans hebben genoeg om naar uit te kijken.
Verder lieten ze een flinke lading 3DS trailers zien. Allemaal interessante spellen met waarvan een groot deel dit jaar uit komt. Wederom indrukwekkend.

En toen kwam de WIIU. Wederom een belachelijke naam (Revolution klonk toch veel beter Nintendo, WIIU WTF?) maar qua hardware kan de nieuwe console zich meten met de Playstation 3 en Xbox360. Misschien zelfs nog beter. De controller lijkt op een combinatie tussen een Ipad en een DS. Het scherm op de controller stelt je in staat om door te spelen ook al staat de tv uit. Veder zijn er weer talloze motion controls gimmicks, maar daar zijn we inmiddels bekend mee. Wat Nintendo ook duidelijk wilde maken is dat er enorm veel Third Party spellen zullen komen. Voor de WII was dat dankzij de achterhaalde hardware niet interessant genoeg voor ontwikkelaars. Dat is nu niet langer het geval en flink wat grote namen zoals Assassins Creed komen nu dus ook naar de WIIU. Over de prijs is echter nog niets bekent gemaakt en ik ben bang dat het met gemak tegen de 300 euro kan gaan liggen. Maar de WIIU is zeker iets om in de gaten te houden.

Nintendo gaf zonder twijfel de beste conference dit jaar. Niet dat dat echt moeilijk was gezien de matige concurrentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten