dinsdag 25 mei 2010

Monster Hunter Mania

Ok tijd om even eerlijk te zijn. I'm a Monster Hunter Tri addict.
Zonder twijfel een van de beste WII games ooit. Nee sterker nog, vergeet de WII. Dit is een van de beste games ooit!

Nu zullen er vast mensen zijn die geen flauw idee hebben waar ik het nu over heb. FF in het kort. Monster Hunter is een serie waarin je alleen of online met 3 vriend(innen) op jacht gaat naar grote monsters. Dat is het geheel in het kort. Om het uitgebreid uit te leggen.... Nou ja! Daar Hebben we Monster Hunter Mania voor!

Vanaf nu ga ik zo nu en dan even de tijd nemen om wat dieper in te gaan op de serie. En ik dacht dat ik maar meteen met een van de monsters ga beginnen.

 Dames en heren! Ik geef u "Great Jaggi" Het eerste grote monster dat je in Monster Hunter Tri tegen zal komen en ook meteen een struikelblok voor veel beginnende spelers. Het is zijn missie om de speler te helpen onthouden dat je niet de gemiddelde "button masher" aan het spelen bent. Je moet over elke aanval nadenken. Simpelweg blind richting het monster rennen en er op los beuken blijkt al snel niet de juiste manier te zijn aangezien het resultaat vaak een enkeltje terug naar je kamp betekend.

Hij zal je vrijwel nooit alleen aanvallen. Er lopen altijd wel een stuk of 5 kleine jaggi's om hem heen. Dit zet ook meteen de toon voor de rest van de game. Je zult het vaak tegen meerdere monsters op moeten nemen. Great Jaggi zelf blijkt later al snel een vaak ongenode gast te zijn. Ben je net druk bezig met het verslaan van een sterk monster, hoor je opeens die bekende lokroep en voilá! Nu mag je het tegen 2 monsters opnemen.
Gelukkig blijkt al wel snel dat als je goed nadenkt voordat je iets doet en indien mogelijk goed voorbereid op jacht gaat, Great Jaggi lang niet zo moeilijk blijkt te zijn. Je kan nieuwe spelers immers niet meteen met monsters zoals Diablos en Barioth te lijf gaan. Serieus.... SCREW Barioth!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten