donderdag 27 mei 2010

Top 10 Playstation RPG's

De Playstation is een van de beste consoles ooit. Het is ook het platform van enkele van de beste RPG's ooit. Dus bij deze even mijn persoonlijke top 10.

10: Final Fantasy VII

Ik hoor sommige van jullie al roepen? "Waarom staat de beste Final Fantasy game op 10!?" Simpel eigenlijk, het is gewoon niet de beste Final Fantasy game. Die eer gaat naar deel 6. Final Fantasy VII blijft echter een geweldige game. Alles zit gewoon goed in elkaar. Het is alleen jammer dat zo'n beetje allee gerelateerde Final Fantasy VII spin-offs etc complete bagger zijn.

9: The Granstream Saga

Waarschijnlijk kent niemand maar dan ook niemand deze titel. The Granstream Saga is zo'n game die onder de radar gevlogen is. Jammer aangezien de game behoorlijk wat te bieden heeft. De graphics zijn dan niet revolutionair maar het verhaal, de personages en de muziek maken erg veel goed. De game zit ook boordevol met prachtige anime cutscenes.

8: Thousand Arms

Thousand Arms valt eigenlijk onder hetzelfde kopje als The Granstream Saga. Maar deze game beschikt wel over prima graphics. Dankzij het creatieve camera gebruik voelt het geheel net als een interactieve anime aan. De game zit ook propvol met humor en om het geheel af te maken zit er ook nog een interessante dating minigame verscholen in de game.

7: Breath of Fire IV

Er zijn maar weinig series die na deel 4 nog steeds goed zijn. Breath of Fire is gelukkig zo'n serie. En deel IV bewijst dat! Geweldige graphics, personages en muziek hebben er voor gezorgd dat ik van het begin tot het einde genoten heb van deze game. De originele twist dat je zo nu en dan met de grote badguy zelf mag spelen is ook erg interessant.

6: Chrono Cross

Voor veel mensen was dit niet Chrono Trigger 2. Voor mij hoefde dat ook helemaal niet. Chrono Cross is een game die je duizend keer kan spelen en duizend keer anders beleeft. Met 45! Speelbare personages is dat ook niet zo moeilijk. De muziek is ook simpelweg fantastisch. Deze game laat zien dat Square zo nu en dan best een risico wil nemen.

5: Alundra

Alundra is Sony's antwoord op The Legend of Zelda. Maar eigenlijk doe je de game daarmee tekort. De platform elementen gepaard met goede muziek en een enorm deprimerende verhaallijn maken dit tot veel meer dan een Zelda Wannabee. En als ik deprimerend zeg bedoel ik dat ook! Zelden heeft een game zo duister en depressief aangevoeld. Je voelt je als speler volledig machteloos terwijl de ene naar de andere inwoner van het dorpje dat jij probeert te beschermen uitgemoord word door een slechte god. Maar gek genoeg is dit geen reden om de game te haten. In tegendeel zelfs. Juist door al deze ellende wil je het spreekwoordelijke licht aan het einde van de tunnel zien. En gelukkig stelt de game daar ook niet teleur.

4: Final Fantasy IX

Final Fantasy IX beviel me stukken beter dan deel 7. Dit kwam omdat al die sciencefiction elementen achterwege gelaten zijn en de serie weer terug naar zijn roots keerde. Maar ondanks dat alles toch nog fris aanvoelt. Oh en het gebrek aan een duistere pessimistische emo die zich om de 5 minuten afvraagt waarom hij moet vechten, wil ook helpen.

3: Wild Arms II

Wild Arms II is een geval apart. Of je haat het, of je vind het helemaal geweldig. Er is geen tussenweg. Aangezien ik hem op nummer 3 heb staan betekend het dat ik bij de tweede groep mensen hoor. Wild Arms II doet alles wat een sequel moet doen en dan nog wat. Het mag dan niet zo goed zijn als deel 1, maar dat hoeft ook helemaal niet. Zolang het geheel maar vermakelijk is. En met een goede combinatie van interessante personages, puzzels en gameplay elementen slaagt Wild Arms II daar met vlag en wimpel in.

2: Breath of Fire III

Breath of Fire III is een game uit een uniek tijdperk. Met de opmars van de Playstation en Final Fantasy VII waren RPG's opeens helemaal hot! Maar ik weet niet zeker of het genre daar wel helemaal klaar voor was. Breath of Fire III weigerde zich echter aan te passen aan deze nieuwe generatie. De gameplay is in principe niet erg veranderd sinds de Super Nintendo games. Maar het gekke is, dat hoefde ook helemaal niet. Helemaal achterblijven deed Breath of Fire uiteraard niet. De game maakte volop gebruik van de "krachtige" Playstation en als resultaat heeft de game zo'n beetje het beste spritework ooit. De hoeveelheid kleur en detail die deze game bezit is ongelooflijk. Het verhaal doet ook eens iets anders. Je begint namelijk als een klein jochie dat amper een zwaard vast kan houden en groeit op tot een volwassen man. Oh en je kan in reusachtige draken veranderen! Wie wil dat nu niet?

1: Wild Arms

Oh man! Als er 1 game soundtrack is waar ik mee zou willen trouwen dan is dit hem wel! De muziek in deze game is geïnspireerd door grootheden zoals Ennio Morricone en damn! Wat een vibe geeft het deze game. De personages maken het geheel nog beter aangezien ze alle drie even belangrijk zijn voor het verhaal. En om het af te maken is de gameplay super. Zie het een beetje als Zelda meets Final Fantasy.

Dat zijn ze dus mijn persoonlijke top 10 nu weet ik dat bepaalde titels ontbreken. (Grandia, Suikoden, Xenogears etc) Maar het is mijn lijst damnit! :P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten