maandag 24 mei 2010


The Human Centipede

Er zijn van die films waarbij de titel alleen al genoeg is om je af te vragen: What the fuck?
The Human Centipede is zo'n film.

Op zich is het een prima idee. Wie gaat zich nu niet afvragen waar een film genaamd: The Human Centipede over gaat? Een titel zoals deze past perfect tussen andere films zoals: Snakes on a plane, Stop! Or my mom will shoot en Blackula. Maar hier komen we al meteen het eerste probleem tegen. Niets, maar dan ook NIETS in deze film kan toppen aan de zieke ideeën die de titel in je hoofd oproept. Met een titel zoals deze kan de film al meteen geen kant meer op. En helaas doet ie dat dus ook niet.

We krijgen het typische verhaaltje over een gestoorde wetenschapper die 3 mensen ontvoerd en verschrikkelijke dingen met ze doet. In dit geval lijkt het hem een goed idee om 3 mensen met elkaar te verbinden. Persoon B zit met haar mond vast aan de anus van persoon A En persoon C zit weer met haar mond vast aan de anus van persoon B. Met als gevolg dat ze nu hun spijsverteringskanaal delen. En ja.... Dat betekend dus dat 2 mensen de poep van de anderen op moeten eten. Het klinkt ziek, goor en ranzig maar het eindresultaat valt nog behoorlijk mee. Dit komt dus omdat de film redelijk wat moets censureren om überhaupt uitgegeven te worden en omdat zoals ik al eerder zei, niets kan toppen aan het beeld dat je al in je hoofd had zitten.

Het resultaat is dus een dodelijk saaie, slecht geacteerde film die ook nog eens veels te lang duurt! En blijkbaar had de regisseur niet genoeg aan anderhalf uur, want hij gaat er een heuse trilogie van maken. De enigste reden waarom iemand naar een film zoals deze zou willen kijken is nieuwsgierigheid. Dat was de hele reden waarom ik er naar gekeken heb. Maar dit telt gelukkig niet voor jullie, jullie zijn slimmer dan mij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten