woensdag 18 mei 2011

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Ok eigenlijk hoef ik je niet eens iets over deze film te vertellen. De kans is groot dat je een grote fan bent van de Pirates of the Caribbean serie en dat je ongeacht wat ik je te vertellen heb toch wel naar deze film gaat. Prima, want als fan van de serie zal je je ook met dit deel prima vermaken.

We weten allemaal wat deze serie zo enorm succesvol gemaakt heeft. Nou ja eigenlijk moet ik wie zeggen. Johnny Depp als de compleet gestoorde Kapitein Jack Sparrow en ook deze keer is hij weer flink op dreef. Het mooie aan deze film is dat hij geen schermtijd moet delen met Orlando Bloom en Keira Knightley. Ik vond de vorige 3 films enorm vermakelijk maar toch interesseerden deze twee me niet zo veel. Wat jammer was aangezien ze de hoofdrolspelers waren. Nu is Johnny Depp volledig vrij om te doen en laten wat hij wil. Gelukkig komen enkele bekende gezichten wel weer terug. Zo is Geoffrey Rush weer lekker op gang als Jack's rivaal Barbossa. Tenslotte heb je nog de nieuwkomers  Ian McShane en Penélope Cruz als de beruchte Piraat Blackbeard en zijn dochter Angelica. Wederom was ik niet echt onder de indruk van deze twee, maar de eindscene met Jack en Angelica maakte zo'n beetje de hele film goed. Ian is opzich een goede Blackbeard maar veel meer dan dreigend kijken doet hij eigenlijk niet. Oh en dan is er nog een klein subplotje over een priester en een zeemeermin maar geloof me, dat ben je al weer vergeten als je de zaal uitloopt.

De film draait om de legendarische fontein van eeuwige jeugd en omdat we ditmaal niet met een drieluik te maken hebben blijft het allemaal lekker overzichtelijk en zit het tempo er goed in. Het verhaal stelt niet bijster veel voor, maar het is gewoon extreem vermakelijk om naar te kijken en de setting en special effects alleen zijn de moeite al waard. Uiteraard laat de film de deur wagenwijd open voor nog een vervolg, maar voorlopig zit er nog genoeg energie in de franchise. Uiteraard rust er nog de vraag of deze film zich mag meten met zijn voorgangers. En helaas moet ik daar toch nee op antwoorden. De film schiet te kort op het gebied van karakter ontwikkeling en een aantal kleine subplots hadden best weggelaten kunnen worden. Maar voor wat het is heb je gewoon een avond plezier aan Pirates 4. Zoals ik al zei, als je genoten hebt van de vorige drie delen en nog lang niet zat bent van Jack Sparrow, dan zal deze film je zeker niet teleurstellen.

Pirates 4 is een achtbaan van vermaak en de dikke twee uur vliegen dan ook voorbij. Het stilt de honger van de fans wel weer voor een tijdje. Al heb ik het gevoel dat ze niet echt lang hoeven te wachten op een nieuw vervolg.

1 opmerking:

  1. Ik heb hem gezien vnv en ik denk dat ik helemaal niks hoef toe te voegen aan je review. Toch moet ik er even bij vertellen dat Pirates 4 een goede film is (idd door Johnny Depp), maar wat me tegen viel was dat de film op verschillende momenten érg voorspelbaar is. Ik kan wel een voorbeeld noemen maar ik wil de film dit stukje niet volkalken met spoilers.

    ,Kamp ;D

    BeantwoordenVerwijderen