vrijdag 20 mei 2011

Fast 5

Fast and furious 5... Ik denk niet dat er veel mensen zijn die verwacht hadden dat deze serie zo lang uitgemolken zou worden. Volgens mij schaamt de regisseur zich hier ook voor want het vorige deel heette gewoon Fast and Furious en dit deel heet eigenlijk Fast 5.

Het grootste probleem zit hem bij deze serie in de cast. En met name Vin Diesel. Deze bak steroïden kan simpelweg niet acteren. En elke keer als zijn kale tronie in beeld komt heb ik zin om het scherm te slaan. Helaas is de rest van de cast ook niet bepaald talentvol. Kent iemand Paul Walken van iets anders dan de Fast and Furious films? Gebaseerd op zijn rol in deze films is dat misschien maar beter ook. Uiteraard ben ik dus niet de ideale doelgroep voor deze film. Maar ik begrijp ook wel waarom deze films zo ontzettend populair zijn. De fanbase wil gewoon anderhalf uur lang auto porno, mooie dames en stoere gasten zien en dat is precies wat ze elk deel weer te zien krijgen.

Helaas is dat met dit deel niet het geval. In plaats van een typische Fast and Furious film krijgen we een slechte Oceans Eleven film. Eigenlijk zitten er bar weinig races en auto's in deze film. De hele film lang gaat over de manier waarop ze een kluis met geld gaan stelen. Iets wat dus totaal niet spannend is aangezien we al lang en breed in de trailers gezien hebben dat ze die kluis hebben gestolen. Een goede 90% van alles wat je in de trailer gezien hebt speelt letterlijk in de laatste 20 minuten van de film af. Het overige deel is dus best wel saai. Er zitten wel een paar geslaagde grappen in, maar alles maar dan ook alles wat je ziet is al eerder en beter gedaan in ontelbaar veel films.
En om het nog een tikje erger te maken hebben we nu ook nog eens te maken met Dwayne Johnson (Ik weiger hem "The Rock" te noemen)

Dus ja Fast 5 faalt in een van de simpelste dingen, gewoon anderhalf uur lang popcorn vermaak zijn. Het enigste lichtpuntje is de finale die zo belachelijk onrealistisch en over de top is, dat het simpelweg hilarisch is en waarschijnlijk nog onbedoeld ook.

Wow... dat klonk behoorlijk bitter. Wat een manier om aan mijn tweede jaar te beginnen.

1 opmerking:

  1. Vin Diesel was in deze film inderdaad er niet helemaal bij. Maar dat hij niet kan acteren klopt niet. Ik verwijs dan naar Find Me Guilty (2006).

    Ik vond deze film veel beter dan de vorige. Het ontbrak inderdaad aan spanning en is natuurlijk niet te tippen aan het origineel. Toch heb ik me geen seconde verveeld.

    BeantwoordenVerwijderen