maandag 9 mei 2011

Hacktiviteiten

Valt het jullie ook op dat er ontzettend veel gehackt wordt de laatste tijd? Sony Microsoft, Grolsch. Zelfs de Amerikaanse X-Factor is slachtoffer geworden van hacktiviteiten.
Mocht je je nieuws op sites zoals Nu.nl of de telegraaf halen dan heb je vast wel over de internet activiteiten groep Anonymous gehoord. Nu.nl heeft het zelfs voor elkaar gekregen om een press statement van Anonymous te krijgen. En Fox News heeft zelfs twee "elite" Anonymous leden geïnterviewd.

Maar daar zit het probleem nu net. Anonymous is geen grote ondergrondse internet groep. Iedereen die anoniem op websites zoals 4chan post is Anonymous. Het is geen groep en al helemaal geen grote ondergrondse hackers vereniging. Ik begrijp best dat men dit idee helemaal geweldig vind maar in werkelijkheid stelt het allemaal een stuk minder voor. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat Anonymous niet achter bepaalde hack activiteiten kan zitten. De hoeveelheid mensen op sites zoals 4chan is simpelweg enorm en daar zitten enkele hele intelligente en talentvolle mensen tussen. Mensen voor wie het offline halen van Sony's Playstation Network een peulenschil is. Maar wat we dus niet moeten vergeten is dat dit dus vaak een actie is van een kleine groep mensen of zelfs een enkeling. Geen grote ondergrondse groepering. Hoe spannend dat ook mag klinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten