dinsdag 29 maart 2011

Top 5 doden uit Beestenbos is boos

Beestenbos is boos!
Ok, ik zal je even vijf minuutjes geven om bij te komen. Iedereen, maar dan ook iedereen die ik ken is tot op zekere hoogte getraumatiseerd door deze "kinder" serie. In een poging tot realisme hebben de makers van deze serie een van de meest zieke en brute tekenfilms ooit gemaakt. Beestenbos is boos gaat over een groep dieren die gedwongen wordt om hun bos te verlaten omdat er een autoweg gebouwd wordt. De dieren hebben geruchten gehoord over een geheime plek waar dieren nog rustig kunnen leven, het "witte herten bos". Samen trekken ze er op uit om die plek te vinden. Het unieke aan Beestenbos is boos, was dat de dieren eng realistisch met elkaar omgingen. En daarmee bedoel ik dat ze elkaar regelmatig afslachten. Geloof je me niet, of heb je de serie uit je geheugen geblokkeerd? Laten we dan eens kijken naar mijn top 5 doden uit Beestenbos is boos.


De salamanders worden levend gekookt

Laten we met de eerste dood uit de serie beginnen. De salamanders zijn van mening dat ze rustig in het oude gebied kunnen blijven leven. Helaas komen ze er al snel achter dat dit niet zo'n geweldig plan was als er een flinke bosbrand uitbreekt. De salamanders duiken het water in maar ook dit blijkt niet zo'n geweldige keuze aangezien ze hier LEVEND GEKOOKT WORDEN. Jesus! We zijn nog maar net begonnen en ik ben nu al gechoqueerd! Dat belooft nog veel goeds voor wat er gaat komen.




Meneer en mevrouw Fazant

Meneer en Mevrouw Fazant zijn nu niet bepaald de slimste beesten en dat wordt ze dan ook fataal. Het begint allemaal als de dieren langs een boerderij moeten sluipen. Mevrouw Fazant verdwijnt opeens spoorloos en meneer Fazant  gaat naar haar op zoek. Wat hij vind is zijn vrouw, goudbruin gebakken en op het punt om opgegeten te worden. Laat dat even op je inwerken. Maar dat was nog niet genoeg! Meneer Fazant begint luidkeels te janken en dat trekt de aandacht van de boer die uiteindelijk twee fazanten aan zijn gezin kan voeren die avond... Ja mensen, pak maar wat zakdoekjes want het wordt alleen nog maar erger.



Valk dood mevrouw muis

Valk een van de dapperste en intelligentste dieren uit de serie, maar helaas krijgt ze later in de serie last van slechte ogen. Op het eerste gebied lijkt dit niet zo'n probleem, tot ze op een dag een smakelijk muisje ziet rennen. Als ze de muis eenmaal gevangen heeft en begint op te eten komt ze tot de schokkende ontdekking dat het niet zomaar een muis is, maar mevrouw Muis en haar man kijkt met afgrijzen toe hoe ze voor zijn ogen opgegeten wordt, dood een vriend nog wel. Wat het allemaal nog erger maakt is dat Valk zich terecht ontzettend schuldig voelt en huilend toegeeft dat ze een fout gemaakt heeft. Hoe ziek is dat?



Adder dood Eenoog

Adder was zonder twijfel een van de beste personages uit de serie en een van de weinigen die daadwerkelijk het einde van de serie haalt. Als de dieren uiteindelijk in het witte herten woud aankomen blijkt ook deze plek niet zo geweldig. Een groep wolven terroriseert de boel en wederom moeten de dieren vechten voor hun leven. De leider van de wolven heet Eenoog en hij is verantwoordelijk voor flink wat bloedvergieten in de serie. Vos vecht en wint uiteindelijk van eenoog en besluit hem te laten leven. Uiteraard verraad Eenoog dit vertrouwen en als Adders partner vermoord wordt door een groep ratten heeft ze genoeg gehad. Adder besluipt Eenoog terwijl hij aan het drinken is en bijt hem dood. Op zich zouden veel mensen dit als een terechte dood beschouwen, maar denk even na. Dit is een kinderserie en de les die ons hier geleerd wordt is dat de beste manier om conflicten op te lossen, het doden van je tegenstander is. Dat alleen is reden genoeg om deze dood op de tweede plaats te zetten.



Cracitus.... Gewoon Cracitus...

Cracitus is een bepaald soort vogel die in het Engels als "Butcherbird" bekend staat. Cracitus vogels hebben namelijk de gewoonte om gevangen prooi te spietsen op doorns om ze later op te eten als ze een middag in de zon gebakken hebben. Natuurlijk konden de makers de kans om dit in hun serie te gebruiken niet laten liggen en het resultaat is afgrijselijk.
Mevrouw Muis krijgt halverwege een nest jongen. Wat eerst heel schattig en voor de verandering eens optimistisch lijkt te zijn draait al snel op nightmare fuel uit als de jongen gevangen worden door een cracitus, gespietst worden op een doornstruik en de rest van de dieren hulpeloos toe moeten kijken hoe de muisjes doodgaan op een doornstruik die rood van het bloed is. De motivatie van de cracitus? Geen, hij is een cracitus en dit is wat ze doen. Je zou denken dat na deze ellende de familie muis wel wat vrede en rust verdient hebben. Maar zoals je inmiddels weet is dat nu niet bepaald het geval....

Beestenbos is boos is een unieke serie, maar my GOD! Wat heeft de serie ons wel niet aangedaan. Iedereen die ook maar een enkele aflevering van de serie gezien heeft is getekend voor het leven. En het gekke is, dit was niet eens de enigste tekenfilm die tegenwoordig echt niet meer uitgezonden zou worden. Zo heb je bijvoorbeeld, Waterschapsheuvel, The Plague Dogs, Pim de Pinguïn en Felidae. Misschien dat ik het daar ooit nog eens over ga hebben, maar voorlopig heb ik wel genoeg oude wonden geopend.

2 opmerkingen:

  1. WTF. Dit klinkt awesome. /me download

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb deze serie met plezier gekeken en had het graag gezien deze dingen vragen gewoon om nog eens herbekeken te worden en wat je zegt maakt voor mij niet uit dit is jouw mening en ik respecteer die maar gaat er niet akkoord mee als ik ooit de serie eens vind op dvd koop ik die met alle plezier

    BeantwoordenVerwijderen