vrijdag 23 september 2011

Game Center CX

Ik heb een nieuwe verslaving. Het Japanse programma Game Center CX.
Iemand beter en slimmer dan mij heeft de show ooit omschreven als Top gear, alleen dan met klassieke videogames. Een betere beschrijving zou ik niet kunnen bedenken.
Game Center CX heeft een enorm simpele formule. De Japanse komiek Shinya Arino wordt opgesloten in een kamer en mag niet weg voor hij een bepaalde game uitgespeeld heeft. Vaak zijn dit extreem moeilijke spellen en het leukste is... Arino is helemaal niet goed in videogames.

Iedereen die opgegroeid is met een NES/SNES kan zonder twijfel van de serie genieten. De positieve houding voor Arino begint met een spel, zijn eerste onvermijdelijke game over, de frustratie van die ene baas die gewoon niet te verlaan lijkt te zijn. Het zit allemaal in de serie.
Het hart en ziel van Game Center CX is ongetwijfeld het  "slachtoffer" Arino. Het doorzettingsvermogen en de inspanning die deze man vertoont is fenomenaal. Hij begint elke aflevering fris en opgeknapt maar vaak eindigt een aflevering in de late uren en ziet de arme man er ongeveer zo uit:

Game Center CX is helaas niet te zien in Nederland en ook al worden er vertaalde streams getoond op de website Kotaku, zonder een Amerikaans IP adres kan je ze niet bekijken.
Mocht ik toch je intresse geprikt hebben dan kan je hier een aflevering downloaden.
http://www.megaupload.com/?d=ZF1PLDP5
Helaas zijn lang niet alle afleveringen vertaald, maar gelukkig duiken er voortdurend nieuwe afleveringen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten