vrijdag 9 september 2011

Final Destination 5 3D

Ik heb laatst dus Final Destination 5 3D gezien en ik weet echt niet hoe ik hier nu een recensie over moet schrijven. Het is voor de vijfde keer op een rij dezelfde middelmatige meuk die we van de serie gewent zijn. Het heeft dus helemaal geen nut om deze film te beschrijven aangezien het exact hetzelfde als de vorige 4 delen is.

Nee in plaats van de film te beschrijven wil ik het over een paar problemen met de serie hebben.
1: De formule is enorm eentonig. Alle 5 delen hebben hier last van. Ok misschien telt de eerste niet mee, omdat het de grondlegger van de formule was, maar voor de andere 4 delen gaat exact dezelfde formule op. De formule gaat als volgt. Het slachtoffer loopt in een voor hem of haar redelijk bekend gebied maar de kijker ziet voortdurend gevaar. Kapotte stroomkabels, blenders, uitstekende scherpe objecten etc. Deze zijn echter nooit de (directe) doodsoorzaak. De doodsoorzaak is altijd het minst gevaarlijke. De hints die je dus steeds krijgt zijn niet van belang. Het is dus ook totaal niet spannend als een slachtoffer op een evenwichtsbalk loopt waar een scherpe schroef op uitsteekt. Ze trapt daar niet op iedereen met een halve hersencel ziet dat. Dit gaat op voor ELKE dood in de serie en daardoor zit er totaal geen spanning in de serie.

2: Die domme visioenen. Elke film begint hetzelfde. Iemand krijgt een visioen van een enorme ramp en weet nog net op tijd zichzelf en een paar bekenden te redden van de ondergang. Vervolgens komen ze er achter dat ze toch dood hadden moeten gaan en overlijden ze een voor een op oplopend idiote manieren. De vraag is echter: WAAROM KRIJGEN ZE DIE VISIOENEN STEEDS?! Waarom alleen de eerste keer en daarna nooit meer. Waarom krijgen ze deze ├╝berhaupt als ze toch dood moeten gaan? Wie geeft deze visioenen eigenlijk? God? Is de dood gewoon een eikel? Het is maar een domme horrorfilm en je moet er ook niet te veel bij na denken, maar de films brengen het zelf elke keer op! Waarom zit er altijd een personage in de film die expres heel mysterieus doet en weet waarom dit gebeurt? Heb dan ook eens de ballen om een antwoord op deze vragen te geven Final Destination!

Dus ja. Final Destination 5 3D is meer van hetzelfde. Mocht je daar nog steeds geen genoeg van hebben. Veel plezier. Elk ander levend wezen raad ik dit wangedrocht af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten