maandag 18 oktober 2010

RED

Het lijkt erop dat Hollywood een nieuwe hobby heeft gevonden. Kleine stripboeken verfilmen. En waarom ook niet? Deze lenen zich immers stukken beter voor een film verhaal dan de gemiddelde Spiderman of Superman strip. Waar je bij de meeste mainstream stripboeken al snel tegen de honderden chapters aan zit, ben je met stripboeken zoals Kick-Ass! en Watchmen al redelijk snel klaar. Dit is ook het geval met RED.

RED staat voor Retired, Extremely Dangerous en is gebaseerd op een driedelige stripserie van Warren Ellis. Het gaat over een stel bejaarden die weer in actie moeten komen als blijkt dat iemand het op ze gemunt heeft. In de film worden deze bejaarden door niemand minder dan Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich en Helen Mirren. Dus qua casting zit de film dubbel en dwars goed.

Eigenlijk doet de hele film het goed. Het verhaal is vlot, de actie spettert van het scherm en er zit ook nog eens een flinke lading humor in de film. De chemie tussen Bruce Willis en Mary-Louise Parker zorgt voor flink wat leuke momenten en John Malkovich is hilarisch al gestoorde opa die dolblij is als hij "het varken mee mag nemen." Het enigste probleem dat ik met de film had was het vroegtijdige overlijden van een van de hoofdrolspelers. Eigenlijk paste dit niet zo goed in de film en ik verwachtte dan ook dat daar nog een staartje aan zat, maar helaas was dit niet het geval. Maar dat is slechts een klein bezwaar en de rest van de film maakt het ook dubbel en dwars goed.

Watchmen, V for Vendetta, Kick-Ass!, Scott Pilgrim VS the World... Goede films gebaseerd op goede stripboeken. Ik ben dus benieuwd wat we nog meer in petto hebben. Waar blijft mijn Transmetropolitan film Hollywood?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten