maandag 25 oktober 2010

De meesten van jullie zullen het al lang vergeten zijn

Disney, je weet wel dat bedrijf dat tegenwoordig het verschrikkelijke kanaal Disney XD runt, met afgrijselijke slechte real life series, die ook nog eens nagesynchroniseerd zijn en domme tekenfilms. Maar Disney bracht vroeger wel degelijk kwaliteit op de buis. Iedereen kent Ducktales en The Rescue Rangers nog wel, maar gek genoeg merk ik tegenwoordig steeds vaker dat mensen Darkwing Duck compleet vergeten zijn.



Darkwing Duck was Disney's poging om een superhelden serie neer te zetten, een geslaagde poging btw. Maar dat was niet het originele idee. Oorspronkelijk zou de serie Double -O- Duck gaan heten, het zou een parodie op de James bond films zijn. Maar blijkbaar mocht dit niet aangezien de term Double O onder copyright staat, hoe gek is dat? Dus in plaats van James Bond voor gek te zetten besloot Disney maar de draak met het superhelden genre te steken. Je merkt echter nog wel dat er restanten van het Double O Duck idee in de serie zitten. Zo was een van de schurken, Steelbeak, overduidelijk door Jaws uit James Bond geïnspireerd. En had Darkwing Duck ook toegang tot een hele lading bizarre gadgets.
Gelukkig bleek het superhelden idee ook prima te werken en deed Darkwing Duck totaal niet onder voor de andere kijkcijferkanonnen van Disney. Alleen jammer dat de serie tegenwoordig snel vergeten wordt.

Wat was het vroeger eigenlijk met tekenfilms en eenden? Darkwing Duck, Ducktales, Alfred Jodocus Kwak, Daffy Duck....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten