maandag 20 februari 2012

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Ghost Rider was nu niet bepaald de beste stripboekverfilming ooit. Maar de film wist mede dankzij het enthousiasme van Nicolas Cage als Johnny Blaze toch beter te vermaken dan andere minder bekende stripboekverfilmingen zoals Daredevil en The Punisher. In Ghost Rider: Spirit of Vengeance probeert Marvel hetzelfde trucje nog een keer uit te halen.
De keuze om  Mark Steven Johnson als regisseur te vervangen met Mark Neveldine en Brian Taylor is geniaal. Deze gasten staan vooral bekend om de Crank serie. Twee films met Jason Statham die nogal 'on edge' is. En deze formule hebben ze bijna letterlijk op Ghost Rider toegepast. Alleen in plaats van Statham hebben we nu Nicolas Cage on edge en dat dames en heren.... Is ontzettend vermakelijk.

Begrijp me niet verkeerd, het is een volslagen idiote film en hardcore Ghost Rider fans zullen zich mateloos aan deze film ergeren. Sterker nog ik denk dat deze mensen halverwege de film de zaal zullen verlaten. Mensen die geïrriteerd raken door Cage zullen het ook niet lang vol houden. Maar voor de niche groep die er tussen valt is het eindeloos plezier. Niet alleen heb je Cage die als een gestoorde gek alle scenes steelt met zijn bizarre gedrag. Ciarán Hinds als Mephisto doet ook elke seconde zijn best om Cage te overtreffen. Voor fans van slecht acteerwerk is het gewoonweg smullen en rivaliseert het legendarische films zoals Troll 2.

Neveldine en Taylor hebben ook hun stempel achtergelaten op het camera en monteer werk. De film zit vlot in elkaar maakt veel gebruik van  ongebruikelijke camerahoeken. Mensen die Crank 1 en 2 gezien hebben weten wat ze kunnen verwachten.

Dus.. Is Spirit of Vengeance een goede film? Nee absoluut niet. Is het een goede Ghost Rider film? Ook niet. Is het een film waar je voortdurend de slappe lach krijgt van een stel idioten dat zichtbaar (te) veel plezier beleeft tijdens het maken van een hilarisch beroerde pulp film? Absoluut!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten