dinsdag 12 juni 2012


Prometeus


Big bad spoilers dus lees vooral niet verder mocht je de film nog willen zien.
Ik ga geen typische recensie schrijven. Eerder de vele VELE vragen die in mijn hoofd rondspookten na de film nog een keer gezien te hebben.


Spoilers!Spoilers!Spoilers!Spoilers!
Vraag 1: Waarom kwamen de aliens naar de aarde en wezen ze ons naar een stellenstelsel waar een moordwapen verborgen was?

Vraag 2: Waarom trokken ze de conclusie dat de engineers ons geschapen hebben?

Vraag 3: Wie was nu precies de leider in de excursie? Die wetenschappers die de boel moesten leiden? Charlize Theron die de leiding had, of de kapitein van het schip?

Vraag 4: Waarom besluiten de wetenschappers dat het helemaal prima is hun helmen af te doen als de metingen positief blijken maar ze verder helemaal niets van de planeet weten?

Vraag 5: Waarom verdwalen 2 wetenschappers terwijl 1 het kaartsysteem ontworpen heeft en er iemand aan boord van het schip is die ze exact kan volgen? En waarom besloten ze dat de beste plek om te overnachten tussen een lading alien eieren is?

Vraag 6: Waarom is de bioloog bang voor een dood lichaam? Moet dit niet interessant zijn? En waarom is hij later niet bang voor een levende alien?

Vraag 7: Waarom vergiftigde de androïde een van de wetenschappers? Wist hij dat hij sex ging hebben met zijn vriendin?

Vraag 8: Waarom is ons DNA exact hetzelfde als dat van de engineers terwijl ze er heel anders uit zien?

Vraag 9: Waarom kreeg niemand te horen waar hun missie over ging voor ze er aan begonnen?

Vraag 10: Waarom wouden de aliens ons dood maken als ze ons zelf gemaakt hebben?

Vraag 11: Waarom brengt Noomi Rapace nergens het feit op dat ze zojuist een abortus heeft gepleegd van een alien?

Vraag 12: Waarom is ze instaat om als een top atleet te rennen, springen, vallen, duiken, opstaan en weer door te gaan terwijl haar halve buik open ligt en haar baarmoeder er uit gerukt is EN ze stijf zou moeten staan van de pijnstillers?

Vraag 13: Waarom kwam die machine die gemaakt is om op mannen te opereren er niet achter dat er een vrouw in de machine ligt?

Vraag 14: Waarom is de combinatie van besmette man + normale vrouw een Inktvis alien? En Inktvis alien + Engineer  een Xenomorph alien?

Prometeus was een visueel zeer indrukwekkende film, genoeg actie, memorabele scenes en het 3D effect stoort ook niet enorm. Maar het verhaal, vooral gezien het feit dat Ridley Scott aan het roer stond liet flink wat gaten vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten