donderdag 29 december 2011

Top 10 slechtste films uit 2011

Helaas was het een stuk eenvoudiger om een lijst slechtste films van 2011 op te stellen, want er zaten behoorlijk wat stinkers tussen. Naar mijn mening waren ditde grootste boosdoeners.

10 Green Lantern

Waarom ze besloten hebben om Green Lantern te verfilmen is mij een raadsel. Waarom ze het op een middelmatige manier als deze gedaan hebben al helemaal. Green Lantern is met zijn bizarre aliens en buitenaardse setting niet een soort film die je in een paar jaar in elkaar gooit. Hier had veel meer moeite in gestoken moeten worden want dit resultaat is onbedoeld hilarisch en kinderachtig. Thor deed het met zijn vreemde setting en personages stukken beter.

9 Season of the Witch

Drive Angry 3D liet zien hoe je een volslagen belachelijke film, toch goed kan maken. Season of the Witch laat juist zien hoe je dat niet moet doen. Het grootste probleem is dat de film zichzelf serieus neemt en laten we eerlijk zijn, met Nicolas Cage als hoofdrolspeler moet je dat gewoon niet doen.

8 Three Musketeers

Veel lawaai, een regisseur die zijn fetisj voor zijn "muze" niet onder stoelen of banken steekt, het originele verhaal inruilt en wanhopig probeert de nieuwe Pirates of the Carribean te worden... Ik kan nog wel even doorgaan. Dit was gewoon rommel van de onderste plank.

7 Scream 4

Het grootste probleem met Scream 4 is dat de film voor de verkeerde doelgroep gemaakt is. Scream is gemaakt voor fans van de originele trilogie. Helaas doen ze echter helemaal niets om deze doelgroep te verrassen en uiteindelijk zit je dan met een voorspelbare saaie film. De kills zijn niet eens zo geweldig! Waar doe je het dan nog voor?

6 Conan the Barbarian

Gek genoeg is mijn grootste probleem met Conan een gebrek aan diepgang. Ja diepgang in een Conan film, ik vind het zelf ook vreemd klinken. Conan speelt zich af in een geweldige setting met enorm interessante personages en locaties. En hoewel de film sterk begint zakt de boel al snel in elkaar en uiteindelijk blijft er een lege lawaaierige en vergeetachtige film over. Het zegt toch wel wat als de Schwarzenegger versie eindeloos beter is.

5 Captain America: The First Avenger

1 vraag: Waarom bestaat de hele eerste helft van deze film? Niemand wil Captain America als een circus artiest zien optreden. We willen zien hoe hij Nazi's in elkaar beukt en een idool voor het Amerikaanse volk is. Dit krijgen we pas na een dik uur saaie ellende en zelfs dan zijn de domme ploholes een door in het oog. Waarom wil het leger geen supersoldaat gebruiken? Waarom moet Captain uiteindelijk het vliegtuig in het ijs laten storten als hij meer dan instaat is het op het ijs te landen? Ik kan nog wel even doorgaan maar het is de moeite niet. Hopelijk is de grote Avengers film volgend jaar WEL de moeite waard.

4 Real Steel

Real Steel probeert de nieuwe Rocky te worden. Maar waar Rocky een menselijk verhaal over wat het is om een man te zijn is, is Real Steel een lawaaierige domme actiefilm met robots. Hugh Jackman doet zijn uiterste best maar dat irritante drolletje dat elke scene naast hem staat haalt de boel elke keer weer omlaag.
Boksen met robots is sowieso een idioot concept.

3 13

Niet veel mensen hebben 13 gezien en dat is maar goed ook want dit vergeetachtige stuk bagger is de moeite ook niet waard. Het grootste misdrijf dat deze film pleegt is dat hij helemaal geen gebruik maakt van de ijzersterke cast. Mensen zoals Jason Statham, Danny Trejo en zelfs Fiddy! Grote namen maar de film doet er helemaal niets mee. Bijna alle verhaallijnen krijgen een snel afgeraffelde en waardeloze conclusie. Jammer want hier had veel meer ingezeten.

2 Fast 5

Waarom bestaat er een vijfde deel in de Fast en Furious serie? Zelfs de makers schamen zich ervoor en kiezen er al een tijdje voor om de films anders te noemen. Fast 5 stelt echter enorm teleur omdat er amper geracet wordt in deze film. Dat moet toch wel het meest idiote aan dit hele debacle zijn! De finale is ook zo overdreven en over de top dat het zelfs voor Fast and Furious maatstaven ongeloofwaardig en lachwekkend is.

1 Transformers 3: Dark of the Moon

Moet ik hier nog iets over zeggen? Na voor de derde keer op een rij mijn jeugdsentiment systematisch verkracht zien te worden door deze talentloze, niet grappige, arrogante en waardeloze regisseur ben ik er klaar mee. Transformers 4 (En we weten allemaal dat deze gaat komen) krijgt geen rode cent van me. Zelfs niet om te kunnen lachen om het wanproduct. De grap is er nu wel van af meneer Bay. Ga je op iets anders richten of zo...MOTHERFUC....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten