maandag 17 oktober 2011

Three Musketeers

Het verhaal van de drie musketiers is al talloze keren verfilmd. Wat wil je ook met een tijdloos verhaal over camaraderie, verraad en zwaardvechten. Het leent zich perfect voor een vermakelijke avonturenfilm.  Daarom is het ook al een goede 20 keer gedaan. Maar blijkbaar dacht regisseur Paul W.S. Anderson daar anders over.

Anderson is uiteraard bekend van zijn belabberde Resident Evil films. Een serie waarin hij het bestaande verhaal zo goed als achterwege laat om zijn eigen slow motion gevulde explosie spektakels te vertellen. En dat is dan ook exact wat hij met de Three Musketeers gedaan heeft. Het begint allemaal redelijk trouw met de heetgebakerde d'Artagnnan die er op uittrekt om een musketier te worden en samen met de 3 aan lager wal geraakte musketiers de overname van een corrupte kardinaal moet zien te voorkomen. En dan komen de vliegende schepen om de hoek zetten. Nee dat lees je niet verkeerd, vliegende schepen. En vanaf dat moment slaat de film ook helemaal door en blijft er eigenlijk maar weinig van het originele verhaal over.

Nu zou dat eigenlijk niet zo erg zijn zolang het eindproduct maar vermakelijk is. Maar Three Musketeers zit vol met dode momenten, mislukte pogingen tot humor en slow motion scenes.
Bijna al deze slow motion scenes zijn echter toegewijd aan één personage Milady gespeeld door Milla Jovovich. Anderson heeft namelijk een ontzettende fetisj voor deze dame en ze speelt dan ook in zo'n beetje al zijn grote films. Helaas speelt zo altijd hetzelfde personage en ook deze keer is het maar een saaie doos die de aandacht afleidt van de personages waar het verhaal eigenlijk om hoort de draaien. De overige cast die met mensen zoals Orlando Bloom, Ray Stevenson en Logan Lerman erg goed in elkaar zit krijgt eigenlijk pas vanaf de tweede helft echt de tijd om te schitteren. Maar dan is het eigenlijk al te laat omdat ze overdonderd worden door de special effects en het lawaai van oorlogvoerende vliegende schepen.

Paul W.S. Anderson heeft wanhopig geprobeerd om de nieuwe Pirates of the Carribean te maken maar de film schiet toch echt veel te kort om dat waar te maken. Hij bewijst wederom dat hij maar 1 soort film kan maken en helaas zijn dat geen goede films.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten