dinsdag 25 oktober 2011

Johnny English Reborn

Je het van die acteurs die gewoon op je lachspieren werken. Rowan Atkinson is zo'n acteur voor mij. De droge koppen die deze man kan trekken weten me elke keer weer in een goed humeur te brengen. Je moet echter wel van zijn humor houden want lang niet iedereen houdt het 2 uur uit met deze gast. Voor mensen zoals mij draait Johnny English Reborn nu in de bioscopen.

Om de een of andere reden is deze film massaal gepromoot in Nederland. Reclame op televisie, kranten, billboards, noem maar op! Waarschijnlijk komt het omdat we in een nogal dode maand qua films zitten. Elke grote studio wacht namelijk tot november/december om van de feestdagen gebruik te maken. Het lijkt me namelijk niet dat de studio denkt dat Johnny English Reborn de kickstart is van DE nieuwe grote franchise, want laten we eerlijk zijn, daar is deze film niet toe in staat.

Het verhaal stelt weinig voor. Johnny English heeft zich na een enorme blunder teruggetrokken bij een groep monniken. Deze trainen hem lichamelijk en (voor zo ver dat kan) mentaal om terug in actie te komen als een geheime organisatie een plan in werking stelt om de Chinese premier te vermoorden. Er is echter een hoop veranderd in de spionnen wereld en blijkbaar is er ook een dubbelspion aan het werk die de boel van binnenuit saboteert. Kortom, genoeg werk aan de winkel dus.

Het fijne aan Johnny English Reborn is dat je precies krijgt wat je verwacht. De film doet geen rare onnodige dingen, maar geeft je gewoon een kleine 2 uur gortdroge humor en Atkinson die gekke bekken trekt. Het is Atkinson die de volledige aandacht van het publiek opeist en de rest van de cast loopt een beetje achter hem aan. Geen probleem als je een fan van hem bent, maar ik raad iedereen die de typische "Mr. Bean humor" niet kan waarderen deze film af. Voor de rest van ons het is gewoon een lekkere avond lachen geblazen. Exact wat we van Rowan Atkinson gewent zijn.

1 opmerking:

  1. Verschrikkelijk.
    Huilen met de pet op.
    Ongeluk in een filmblik.
    Well, you get the point... :p

    BeantwoordenVerwijderen