vrijdag 21 oktober 2011

De meesten van jullie zullen het al lang vergeten zijn

De basis van drama is conflict. En nergens zie je dat zo goed als in de eeuwige strijd van goed tegen slecht. Speelgoedfabrikanten spelen hier dus ook graag op in want laten we eerlijk zijn, wat is nu gemakkelijker? Ontwerp een setje helden en schurken met allemaal hun eigen talent/wapen/kracht, Knoop er vervolgens een tekenfilmserie tegen aan en voila! Instant money!
Het is dus ook niet verrassend dat er duizenden van deze tekenfilms gemaakt zijn in de jaren 80/90. M.A.S.K, Transformers, Dino Riders, Visionairs en C.O.P.S.
Fighting Crime in a future time!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik me nog maar weinig van C.O.P.S. kan herinneren. Behalve dat de hoofdrolspeler Bulletproof heet en dat de intro awesome was. De formule was enorm simpel. Een schurk met een bepaalde kracht probeert een misdaad te plegen en een of twee leden van het C.O.P.S. team met hun eigen kracht/gadget moeten dit voorkomen. En kinderen moeten vervolgens naar hun ouders gaan om ze te smeken de nieuwste objecten uit de C.O.P.S. speelgoedlijn te kopen.
Of de serie nu wel of niet het kijken waard was is voor mij een raadsel. Misschien tijd om de DVD boxset maar in huis te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten