dinsdag 22 februari 2011

Season of the Witch

Nicolas Cage is mijn favoriete slechte acteur. Als je "one trick pony" opzoekt in een woordenboek zal je zien dat je eerst een Engels woordenboek moet hebben. Daarna zal je een beschrijving van Nicolas Cage vinden. Eigenlijk is er maar één rol die hij goed kan spelen. Een aan drugs verslaafde chagrijn. Zodra hij wat anders probeert faalt hij jammerlijk en het eindresultaat is vaak onbedoeld hilarisch. Season of the Witch is geen uitzondering.

Nicolas Cage en Ron perlman (Hellboy) zijn kruisridders die na hun zoveelste slachtpartij plotseling tot inkeer komen en zich afvragen waarom ze zoveel mensen vermoord hebben in naam van God. Waarom ze hier niet eerder achter kwamen is niet echt duidelijk. Ze proberen te ontsnappen maar worden al snel gevangen genomen omdat Cage te dom is om zijn zwaard niet weg te gooien. Ze krijgen nog een kans om weer voor de kerk te werken en ditmaal moeten ze een jonge meid naar een klooster brengen omdat ze van hekserij verdacht wordt.

Het verhaal stelt weinig voor en je weet al van te voren wie er allemaal de pijp uit gaan. De hele film zit ook vol met typische "why?" momenten. Waarom gebruiken ze maar twee paarden om de kar over de kapotte brug te trekken, terwijl ze er meer hebben. Waarom gaan ze een Christelijk dorp in terwijl ze juist de kruistochten willen ontsnappen? etc etc. De waardeloze en weinig memorabele cast maakt het er ook niet beter op.

Ik heb echt respect voor Nicolas Cage. De gast acteert elk jaar weer in een enorme lading films en is zonder twijfel een van de hards werkende acteurs in Hollywood. Het is alleen jammer dat hij niet KAN acteren. Het eindresultaat is daar in tegen altijd wel weer hilarisch om te zien. Ik kan dus ook niet wachten op Drive Angry 3D. Nog zo'n film die zonder twijfel hilarisch gaat worden en ditmaal nog in 3D ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten