maandag 17 januari 2011

Provinciehuis

Vanochtend moesten we verplicht naar het provinciehuis om daar een statenspel te spelen. Maar voor we er klaar voor waren moesten we eerst een korte introductie film kijken. Het filmpje had als doelgroep 15-18 jarigen, waarom wij er dan naar moesten kijken was mij ook een raadsel. Naderhand werd ons gevraagd of we onze mening over het filmpje wouden geven.

Where do I begin?....
Ten eerste: Waarom gebruik je de bruine broer van Bert en Ernie in een nieuwsprogramma voor pubers? Gek genoeg is dit serieus bedoeld... De pop praat ook nog eens met een ontzettend  "tel-sell" accent. En verteld hij grappen die zelfs een 5 jarige nog knullig en gĂȘnant vindt.

Toen ik de kerel (die later de bedenker bleek te zijn, zuur voor die arme gast) vroeg waarom er voor een pop met een accent gekozen was, vertelde hij me doodleuk dat hij laatst een filmpje had gezien waarin de Muppets Bohemian Rhapsody nadeden en dit was reden genoeg voor hem om dit ook toe te passen op zijn nieuwsprogramma voor pubers. Het accent was zo gekozen omdat het dan "luchtig" bleef. Toen ik hem dus vertelde dat het een beter idee zou zijn om iets te gebruiken wat jongeren aanspreekt (2 jonge gasten die samen nieuws items presenteren bijvoorbeeld) reageerde hij verrast en verward. Tot zijn teleurstelling hadden de rest van de bezoekers dezelfde mening en toen kregen we ook te horen dat hij de bedenker van het format was. Niet geheel onverwacht zat de introductie er dus snel op en konden we met het statenspel aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten