zaterdag 4 december 2010

Super Tofu boy? Really PETA?

Het kan je misschien ontgaan zijn maar op dit moment is de game "Super Meat Boy" enorm populair. De game draait om de hilarisch schattige Meat Boy die zijn vriendin Bandage girl uit de handen van Dr Fetus moet redden... Ok klinkt vreemd ik weet het. Maar waar het eigenlijk op neer komt is dat het een enorm moeilijke platform game is met flink wat humor.

Waarom begin ik over Super Meat Boy? Omdat PETA juist DEZE game uitgekozen heeft om weer eens wat opschudding te veroorzaken. Uiteraard kan een game zoals Super Meat Boy niet. Ik bedoel, je speelt met een stuk vlees! (En niet eens dieren vlees. Meatboy is gewoon een jochie zonder huid) Dus om mee te liften op de Meat Boy hype heeft PETA zijn eigen game gecreƫerd. "Super Tofu Boy" Uiteraard hebben ze schijt aan copyright en nemen ze de bestaande personages flink in de zeik. Dit is echter niet de eerste keer dat ze dit gedaan hebben. Een tijdje geleden werd de "Cooking Mama" series op de hak genomen en daarvoor was "Super Mario Bros" aan de beurt.

PETA's games zijn kenmerkend door de slechte humor, slechte levels en gebrekkige gameplay vergeleken bij de spellen die ze na-apen. Ook gebruiken ze de games om ons uitgebreid te vertellen hoe verkeerd het wel niet is om vlees te eten. "Unlike meat, tofu doesn't scream when cut!" "Don't eat anything that has had eyes!" "Eating meat will summon Chtulhu and drown the world in an endless nightmare!" etc.
Wat ik dan persoonlijk weer kansloos vind is dat ze deze onschuldige games er uit pikken om belachelijk te maken. Cabela brengt jaarlijks tientallen big game hunting spellen uit. Spellen waarin je in uitgebreid in detail kan zien hoe je verschillende dieren neer knalt. Maar blijkbaar is het te moeilijk om deze games in een lullig flash spelletje voor schut te zetten. De makers van Super Meat Boy vinden deze extra aandacht niet zo erg. Ze hebben zelfs stijl genoeg om Tofu Boy als downloadable content aan hun game toe te voegen. En uiteraard helemaal belachelijk te maken.

Super Tofu Boy kan je hier spelen:
http://features.peta.org/super-meat-boy-parody/Default.aspx

En als je dan klaar bent kan je de echte game hier kopen:
http://store.steampowered.com/app/40800/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten