donderdag 25 november 2010

trolololo

Zie je die kop? Dit is Eduard Khil. Nee, niet trolololo guy maar Eduard Khil. Meneer Khil heeft een moeilijk leven achter de rug. Zijn ouders gingen al snel uit elkaar, hij raakte zijn moeder kwijt in de tweede wereld oorlog en ondanks een redelijke populariteit in zijn thuisland Rusland, is zijn internationale  carrière nooit echt van de grond gekomen.

TOT! 2009. Toen  met name 4chan en youtube er voor zorgden dat Eduard Khil wereld beroemd werd..... Als Trololo guy.... Khil zelf reageert terughoudend. "Het voelt soms alsof iemand een grap met me uithaalt. Waar waren die journalisten 40 jaar geleden?"
Het nummer heet eigenlijk "I Am Glad, Cause I'm Finally Returning Back Home" en ging over een cowboy die op terugreis naar zijn boerderij is. Maar cowboys en boerderijen konden absoluut niet volgens de Sovjet-Unie. Het zou te veel tijd kosten om de boel te herschrijven dus Khil besloot alle woorden met trololo en tralala te vervangen. Best slim eigenlijk.

Maar waarom begin ik eigenlijk over deze gast?
De top 2000 zit er aan te komen en in plaats van altijd maar weer dezelfde muziek, ben ik van mening dat Meneer Khil zijn lang verdiende roem moet krijgen. Stem dus dit jaar ook even op "Eduard Khil - I am Glad, Cause I'm Finally Returning Back Home" Ikzelf beschouw het al een overwinning als het nummer in de 1980/2000 regio's terechtkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten