dinsdag 23 november 2010

The Other Guys

Hoe gaat een redelijk nieuwe regisseur om grote namen zoals Will Ferrell en Mark Wahlberg? Met die gedachte ging ik naar "The Other Guys" Due Date was me helaas niet zo bevallen. Dus hoe zou de andere comedy het doen?

Eigenlijk was ik na de eerste paar minuten al verkocht. Samuel Jackson en Dwayne Johnson zijn werkelijk hilarisch als 2 super agenten die de grip op de realiteit nogal uit het oog verloren zijn, met een hilarische scene die ze dus fataal wordt als gevolg. Maar deze twee zijn dan ook niet de hoofdrolspelers, die taak rust op de schouders van de gortdroge Will Ferrell en de opvliegerige Mark Wahlberg. En in tegenstelling tot Due Date vond ik de chemie tussen deze twee super werken.
Er zit lekker wat vaart in de film en de grappen volgen elkaar in hoog tempo op. Er zijn momenten waarop de film zelfs surrealistisch aanvoelt, alsof je naar een real-life tekenfilm zit te kijken. Maar op de een of andere manier werkt het wel.

Ook zijn de onderlinge dialogen fantastisch. Zo legt Wahlberg op een gegeven moment uit dat als hij een leeuw zou zijn en Ferrell een tonijn, dat hij dan nog zijn uiterste best zou doen om de zee in te trekken om hem aan te vallen. Maar wordt vervolgens volledig van de kaart geveegd als Ferrell in uitgebreid detail uitlegt waarom Wahlberg dit gevecht zou verliezen en alleen maar verder in de problemen komt als Ferrell en zijn tonijn vrienden een manier vinden om tijdelijk op het land te komen en niet alleen Wahlberg maar ook nog eens zijn familie en vrienden aan te vallen. Bizar! Maar simpelweg hilarisch.

Helaas vergeet de film tegen het einde wel een beetje wat het wil zijn een parodie of een cop-movie en het einde voelt dan ook zwak aan. Er zijn ook nog wat losse eindjes die niet helemaal goed opgelost worden. Maar dat is dan ook het enigste wat ik op de film aan te merken had. Dus hoe gaat een redelijk nieuwe regisseur om met grote namen zoals Will Ferrell en Mark Wahlberg? Verrassend goed eigenlijk! Ik ben benieuwd wat Adam McKay nog meer voor ons in petto heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten