dinsdag 16 november 2010

Due Date

Soms gaan dingen gewoon fout en is het eindproduct nu eenmaal niet wat je in gedachten had. Volgens mij had regisseur Todd Phillips hetzelfde gevoel toen hij zijn eindproduct Due Date zag.
Hoe het eigenlijk fout kan zijn gegaan weet ik niet. Je hebt niet alleen een goede regisseur die al eerder leuke comedy's heeft gemaakt, maar ook nog eens Robert Downey jr en Zach Galaflaa... Zach Galifiaa... Die gast van "The Hangover" in je cast. Helaas is Due Date gewoon geen leuke comedy geworden.

Ik denk dat vooral de chemie tussen Downey en Galifianakis (zie je ik kan het wel!) het probleem is. Die chemie is er namelijk niet. De formule: Serieuze chagrijn en vrolijke idioot is al vaker met succes toegepast, maar om de een of andere manier werkt het niet goed in Due Date. Het voelt aan alsof Todd Phillips niet ver genoeg durfde te gaan, de film heeft echt wel zijn momenten, zoals Downey die een klein jochie in zijn maag ramt of een hond in zijn gezicht spuugt. Maar dan heb ik ook meteen de twee leukste stukjes uit de hele film opgenoemd. Voor de rest komt het maar geforceerd en matig over. De film probeert de nieuwe Planes, Trains and Automobiles te worden, maar in plaats van er zijn eigen draai aan te geven voelt het alsof Todd Philips het originele script heeft gepakt en enkel de namen van de hoofdrolspelers heeft vervangen. Er had veel meer ingezeten.

Dus, als de chemie tussen je hoofdrolspelers niet lekker loopt, je grappen vaak de plank misslaan of gewoon niet grappig genoeg zijn blijft er weinig over. Deze film had Planes, Trains and Automobiles 2 moeten zijn, maar uiteindelijk voelt het meer aan als een slechte rip-off.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten